Šport
12 ogledov

Federer popravil vtis, Gonzalez ga je pokvaril

Bo Roger Federer dovolj dober že na odprtem prvenstvu Avstralije? Žurnal24 main
Prvi igralec sveta Roger Federer je na drugi tekmi rdeče skupine teniškega turnirja masters v Šanghaju v dveh nizih odpravil Rusa Nikolaja Davidenka, Roddick pa je odpravil Gonzaleza.
 

Šanghaj (ATP masters)

Rdeča skupina
R. Federer (ŠVI) : N. Davidenko (RUS) 6:4, 6:3

A. Roddick (ZDA) : F. Gonzalez (ČIL) 6:1, 6:4

Andy Roddick je na drugi tekmi zanesljivo odpravil presenečenje prvega dne ČilencaFernanda Gonzaleza. Američan je blestel v igri na svoj servis, saj je v devetih igrah vsega skupaj izgubil le enajst točk. Gonzalez je v drugem nizu zaigral bolje, kljub temu pa je bil Roddick danes preprosto predober za Čilenca. Američan, ki bo po koncu mastersa v Šanghaju predstavljal tudi barve ameriške reprezentance v finalu Davisovega pokala proti Rusiji, si je z drugo zmago že zagotovil nastop v polfinalu.

Roger Federer
je po presenetljivem porazu v prvem kolu, ko ga je ugnal Čilenec Fernando Gonzalez, popravil vtis. V boju proti Nikolaju Davidenku Federer ni dopustil presenečenj, čeprav še vedno ni odigral povsem v skladu s svojimi zmožnostmi. "Tokrat je bila situacija povsem drugačna. Izgubiš en obračun in že naslednji dan te čaka nova tekma z igralcem z vrha lestvice. Na takih tekmah se lahko zgodi prav vse. Malce popustiš, malce izgubiš koncentracijo in kazen bo sledila takoj. Vseeno se trudim, da si priigram čim več priložnosti, zato verjamem, da bom na koncu vedno le uspel zlomiti odpor nasprotnika," je po obračunu povedal Federer. Davidenko, ki je danes že enajstič zapored izgubil s Federerjem, nima več možnosti za preboj v polfinale, zato je Rus z mislimi že drugje. "Odhajam na Maldive, kjer si bom vzel teden dni časa za počitek. Izmučen sem tako fizično kot psihično. Rad bi se le v miru pripravil na novo sezono in upam, da bom pripravljen na obračune s Federerjem oziroma Nadalom," je povedal Davidenko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.