Šport > Moto športi
3 ogledov

Glock namesto Ralfa

Ralf Schumacher ne bi imel nič proti, če bi šel po sledeh svojega brata. (Foto: Žurnal24 main
Moštvo formule 1 Toyota je našlo še drugega voznika, ki bo zanje vozil v naslednji sezoni. To je Timo Glock, ki je prišel iz moštva Sauber BMW, kjer je bil testni voznik.

Japonska avtomobilska tovarna Toyota je sporočila, da bo v sezoni 2008 v svetovnem prvenstvu formule 1 njen drugi voznik Nemec Timo Glock. Glock je bil letos testni voznik moštva Sauber BMW, ki mu je za naslednjo sezono dalo proste roke. Dosedanji testni voznik  že ima nekaj izkušenj v elitnem avtomobilističnem tekmovanju.

Leta 2004 je na štirih dirkah vozil za Jordan. Glock bo pri Toyoti zamenjal rojaka Ralfa Schumacherja, za katerega ni znano, ali bo nadaljeval kariero v formuli 1, prvo voznik pa ostaja Italijan Jarno Trulli.

Glock, lanski prvak v seriji GP2, je z japonskimi delodajalci podpisal večletno pogodbo, prvič pa bo za volanom dirkalnika sedel že v začetku decembra na testiranjih v Jerezu. "Lepo je spet biti v formuli 1. Čeprav v zadnjih letih nisem nastopal, sem redno testiral, tako da ne pričakujem večjih težav pri ponovnem navajanju na dirkalnik," je dejal 25-letni Glock. Nemški dirkač ima izkušnje tudi v ameriški seriji CART, kjer je dirkal leta 2005.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.