Slovenija
26 ogledov

Odobrena ustanovitev Trigranita PCL

Direktor urada RS za varstvo konkurence Andrej Plahutnik ustanovitvi skupnega po Žurnal24 main
Urad RS za varstvo konkurence ustanovitvi skupnega podjetja s strani Holdinga Slovenske železnice iz Ljubljane in holdinga Trigranit s Cipra ne bo nasprotoval.

Priglašena koncentracija se je izvedla s sklenitvijo pogodbe o skupnem vlaganju, na osnovi katere bosta Holding Slovenske železnice in Trigranit Holding pridobila skupni nadzor nad novoustanovljeno družbo Trigranit PCL.

Na osnovi podatkov iz priglasitve in drugih dostopnih podatkov o trgu nepremičninske dejavnosti je urad za varstvo konkurence ugotovil, da v zadevi priglašene koncentracije ni izkazan resen sum o neskladnosti koncentracije s pravili konkurence, je urad danes objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Trigranit PCL je nepremičninska družba s sedežem v Ljubljani. Pogodba, ki sta jo Trigranit in Holding Slovenske železnice podpisala 17. oktobra v Lendavi, predvideva okoli 220 milijonov evrov vredno naložbo v izgradnjo novega potniškega središča v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.