Šport
14 ogledov

Murn v matičnem klubu

Uroš Murn se po poškodbi vrača v Slovenijo, kjer bo eno leto kolesaril za matičn Žurnal24 main
Slovenski kolesarski reprezentant Uroš Murn se po hudi poškodbi in izgubljeni sezoni vrača na kolo. Najmanj eno leto bo vozil za matični klub Adria Mobil iz Novega mesta.
Uroš Murn prvenca v dresu moštva Discovery Channel, katerega član je bil v času poškodbe, ni dočakal, saj je ameriška ekipa medtem razpadla, a tega ne jemlje tragično. Za sezono 2008 je sicer ostal brez tujega moštva, zato se je bil prisiljen vrniti v domovino. Z odprtimi rokami so ga pričakali v matičnem klubu Adria Mobil iz Novega mesta, s katerim je podpisal enoletno pogodbo. Z njim kot kapetanom in novincem Grego Boletom Krka nestrpno pričakuje začetek sezone, v kateri računa na vrhunske dosežke.

"Uroš je izredno motiviran. Že nekaj časa zavzeto trenira, tako računamo, da bo za začetek sezone pripravljen. Našemu moštvu bo v veliko pomoč, od njega ne pričakujemo samo odličnih rezultatov, ampak računamo tudi, da bo s svojimi izkušnjami pomagal mlajšim," je dejal direktor novomeškega moštva Bogdan Fink.

32-letni Murn, sedmi na lanskem svetovnem prvenstvu v Salzburgu, se je poškodoval januarja letos, ko ga je na treningu zbil avtomobil. V času okrevanja po šestkratnem zlomu golenice je pokazal velikansko voljo in je poškodbo pozdravil v rekordno kratkem času.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.