Slovenija
15 ogledov

Papež: Ljudje postajajo ujetniki potrošništva

Benedikt XVI. bo postal šele drugi papež v zgodovini po Janezu Pavlu II. leta 19 Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. je v kratkem nagovoru vernikov, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra, pograjal materialistično dojemanje praznovanja božiča in s tem okrepil kampanjo proti širjenju potrošništva.

Papeža skrbi, ker postajajo ujetniki potrošništva tudi vse mlajši otroci. ˝Način doživljanja in dojemanja božiča na žalost precej pogosto trpi zaradi materialističnega dojemanja praznika,˝ je dejal Benedikt XVI. ˝Molim, da se bodo v bližajočih se božičnih praznikih srca vseh napolnila z novim upanjem,˝ je dodal.

Potrošništvo ni sreča

Po mnenju papeža potrošništvo ni model sreče. © iStockphoto

 
Že v soboto je papež poudaril, da odrasli otrokom in najstnikom vse prevečkrat zmotno predstavljajo zgrešen model sreče, ki vodi v ˝slepo ulico potrošništva˝. V soboto je tako pred kipom device Marije na trgu v bližini Španskih stopnic opravil molitev in le nekaj metrov stran od rimskih ulic z najbolj prestižnimi trgovinami opozoril na pohod potrošništva. Papež vsako leto 8. decembra, na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, obišče center Rima, prebivalci ˝večnega mesta˝ pa dogodek povezujejo z začetkom božične nakupovalne sezone. Rimske ulice je tako v soboto - kot vsako leto - preplavilo več deset tisoč ljudi, ki so se podali v nakupe božičnih daril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.