Slovenija
14 ogledov

Abanka se bo dokapitalizirala

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Abanka je danes objavila povzetek prospekta za prodajo delnic banke javnosti. V sklopu dokapitalizacije bo banka izdala 1,7 milijona novih delnic, ki jih bo prodajala po ceni 60 evrov.

Skupna emisijska vrednost delnic, ki so predmet prospekta, je tako 102 milijona evrov. K nakupu delnic so povabljeni obstoječi delničarji Abanke, to je več kot 1000 podjetij in fizičnih oseb.

Prodaja delnic bo potekala v treh krogih. Prvi krog bo trajal od 15. do 28. januarja, ko bo imel vsak delničar pravico vpisati nove delnice v sorazmerju s svojim dosedanjim deležem glede na število vseh izdanih delnic. Morebitne delnice, za katere delničarji ne bodo izkoristili pravice do vpisa v prvem krogu, bodo ponudili v odkup vsem delničarjem brez posebnih omejitev, in sicer v času med 6. in najpozneje 12. februarjem.

Bo kaj ostalo javnosti?
Delnice, za katere delničarji ne bodo izkoristili pravice vpisa v prvem in drugem krogu, bo Abanka ponudila v odkup javnosti. Če bo do tretjega kroga prodaje delnic prišlo, se bo ta začel najpozneje sedmi delovni dan od konca drugega kroga, torej najpozneje 21. februarja. Trajal bo najpozneje do 27. februarja oziroma se bo iztekel predčasno, če bodo pred tem vpisane in vplačane vse delnice.

Osnovni kapital Abanke znaša 22,95 milijona evrov in je razdeljen na 5,5 milijona delnic. Višina dokapitalizacije pomeni povečanje osnovnega kapitala za 7,09 milijona evrov na novo skupno višino 30,04 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.