Šport > Nogomet
11 ogledov

Vodilni trojici le dve točki

Klemen Lavrič se vrača na zelenice. Žurnal24 main
16. kolo Bundeslige je postreglo s presenetljivimi izidi. Werder je po trilerju klonil v Hannovru (4:3), Bayern in Hamburg pa sta pred domačimi gledalci le remizirala z Duisburgom oziroma Energie Cottbusom.
 

Nemčija, 16. kolo

Bayern : Duisburg 0:0
Eintracht F. : Schalke 2:2
Hamburg : E. Cottbus 0:0
Hannover : Werder B. 4:3
Stuttgart
: Wolfsburg 3:1
Bochum : Karlsruhe 2:2
Borussia D. : Arminia B. 6:1
Nürnberg
: Hertha B. 2:1
Bayer L. : Hansa R. 3:0

V Hannovru so gledalci videli pravo nogometno pravljico s sedmimi zadetki. Gostitelji so že po 21. minutah vodili s 3:1, a se nogometaši Werderja niso predali in po drugem zadetku Markusa Rosenberga v 54. minuti izenačili. S tretjim zadetkom na srečanju je zmagovalca odločil Mike Hanke v 77. minuti. Ob koncu srečanja je Hugo Almeida izgubil živce in moral predčasno v slačilnico. V predzadnjem kolu pred zimskim premorom ni blestel niti Bayern , saj je bil Duisburg blizu prve zmage proti Bayernu na gostovanju v zadnjih 40 letih, vendar do velikega presenečenja na Allianz Areni vendarle ni prišlo. Srečanje, katerega je slovenski reprezentančni kapetan Klemen Lavrič odigral v celoti, se je končalo brez zadetkov. Trboveljčan je imel v drugem delu lepi priložnosti, a je bil Oliver Kahn vselej na mestu.


Cottbusov vratar Gerhard Tremmel je zaklenil svoja vrata. © Action Images

 
Tudi "slovenski" obračun v nemški elitni ligi med Mišom Brečkom (Hamburg) in Bojanom Prašnikarjem (trener Energie Cottbusa) se je končal brez zadetkov. Bočni branilec Hamburga Brečko ni stopil na zelenico, Prašnikar pa je z obrambno taktiko učinkovito zaustavljal nalete gostiteljev, ki so prvič v sezoni Bundeslige ostali brez doseženega zadetka. Do najvišje zmage kola je že v petek prišla Borussia iz Dortmunda, ki se je pred 78.500 navdušenimi gledalci poigrala z Arminio iz Bielefelda, saj je bilo kar 6:1. Tudi Stuttgart je dosegel novo zmago. Wolfsburg je na gostovanju klonil z 1:3.

Na lestvici vodi Bayern (35 točk), ki ima dve točki naskoka pred Werderjem, z 31-imi točkami je na tretjem mestu Hamburg. Duisburg je na 17. mestu (13), še točko manj ima zadnjeuvrščeni Energie Cottbus.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.