Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

V kitajskem rudniku že 105 mrtvih

Kitajski rudniki so grob mnogih rudarjev. Žurnal24 main
Število smrtnih žrtev četrtkove eksplozije plina v premogovniku na severu Kitajske se je danes povzpelo na 105.

V času nesreče je bilo v rudniku najmanj 120 rudarjev, med katerimi se jih je 15 uspelo rešiti iz rudnika. Točno število rudarjev, ki so ob eksploziji delali v premogovniku, ni znano.

"Še vedno ne vemo točnega števila ujetih ljudi," j
e povedal predstavnik kitajske uprave za varnost v rudnikih. Dodal je, da so tisti, ki so še vedno ujeti, najverjetneje mrtvi. "Možnosti za njihovo preživetje so zaradi eksplozije plina zelo majhne," je dejal.

Zaradi nepripravljenih reševalcev več žrtev
Kitajski mediji so danes poročali, da je za nesrečo v premogovniku v mestu Linfen v provinci Shanxi odgovorna uprava premogovnika, saj naj bi v prizadevanjih za pridobitev večje količine premoga, kot ji ga dovoljuje licenca, dovolila rudarjenje na prepovedanem območju.

Uprava naj bi ob tem oblasti o nesreči obvestila šele pet ur potem, ko je do nje prišlo, saj so poskušali sami izvesti reševalno akcijo. A v rudnik so poslali slabo pripravljene in opremljene delavce, zaradi česar je bilo izgubljenega veliko časa, kar je povečalo število žrtev, so sporočile lokalne oblasti in reševalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.