Kraškega Terana se največ popije mladega, saj je tedaj izjemno svež, razigran in s čudovito sadno aromo. Poskusite tudi odličen Teranov liker!
Kako ga
pripravite:
Vino zlijte v posodo, dodajte cimet in segrevajte do vrelišča. Med segrevanjem počasi
dodajajte sladkor. Vino ne sme zavreti, sicer vam bo alkohol pobegnil v zrak.
Ko se sladkor stopi in ko manjka le še malo, da vino zavre, plin oziroma elektriko ugasnite,
dodajte rum in premešajte.
Pokrijte in pustite toliko časa, da se malo ohladi. Po želji lahko liker izboljšate tako, da
v oprane in vroče steklenice, kamor ste nameravali ustekleničiti liker, dodate zmrznjene gozdne
sadeže, borovnice, višnje, maline ali jagode in čez nalijete rahlo ohlajen liker.
Steklenice zamašite, pokrijte s krpo in hladite čez noč, nato pa pospravite v hladen temen
prostor.