Šport
4 ogledov

Kojoti ugriznili Kralje

Anže Kopitar Jesenice Olimpija Žurnal24 main
V noči s srede na četrtek je bilo v severnoameriški ligi NHL odigranih enajst tekem. Na led so stopili tudi Los Angeles Kings in Hrušičan Anže Kopitar in doživeli vnovičen, enajsti poraz v sezoni. S 4:1 so bili boljši Phoenix Coyotes.
 

Liga NHL

Montreal : New York I. 4:1
Atlanta : Washington 5:1
Philadelphia : Carolina 6:3
Florida : Columbus 5:2
Ottawa : Buffalo 2:4
New Jersey : Pittsburgh 2:1
New York R. : Tampa Bay 2:1
St. Louis : Detroit 0:3
Vancouver : Minnesota 4:2
Anaheim : Dallas 1:2
Los Angeles : Phoenix 1:4

Hokejisti moštva Los Angeles Kings se še vedno niso skobacali s smrtne postelje. Doživeli so že četrti zaporedni poraz v sezoni in trenutno so na predzadnjem mestu pacifiške skupine. Krizi še kar ni videti konca, saj so jih s 4:1 na domačem ledu v Stamples Centru ugnali Phoenix Coyotes , zadnjeuvrščeno moštvo te divizije.

"Očitno je, da ne moremo priti do ugodnih strelov. V tem trenutku je vse skupaj zelo žalostno, saj nikakor ne moremo zadeti," je bil po tekmi razočaran napadalec Anže Kopitar . Obračun je zaznamoval Phoenixov vratar Ilyja Bryzgalov , ki se je po nedavnem prihodu v moštvu odlično znašel. Zbral je 28 obramb in bil najzaslužnejši za visoko zmago Kojotov . Z dvema goloma je vidno vlogo odigral tudi Michael York , poleg njega sta zadela še Niko Kapannen in Shane Doan . Kraljevo čast je rešil Matt Moulson .


Zach Parise (desno) © AFP

 
V lokalnem derbiju je ekipa New Jersey Devils z 2:1 ugnala moštvo Pittsburgh Penguins . Igralec tekme je bil s 25 obrambami vnovič Martin Brodeur , ki je dosegel 501 zmago v karieri in potrebuje še 50 zmag za izenačitev rekorda, ki si ga lasti Patrick Roy . Druga "zvezda" večera je bil z dvema goloma Zach Parise . Prvega je zadel v prvi tretjini, drugega pa v drugi minuti zadnje. Deset minut pred koncem je Jevgenij Malkin znižal na 1:2, vendar je Pingvinom za preobrat zmanjkalo časa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.