Slovenija
25 ogledov

Boško Šrot napisal odprto pismo Janši

Šrot Janšo opozarja, da se klientelizem pojavlja predvsem v državnih podjetjih. Žurnal24 main
Direktor Pivovarne Laško Boško Šrot je na premierja Janeza Janšo naslovil odprto pismo, v katerem obsoja njegov napad na slovenske medije in družbe.

Direktor Pivovarne Laško Boško Šrot je na premierja Janeza Janšo naslovil odprto pismo, v katerem je zapisal, da je ta v zadnjem tednu podal več obtožb, ki jih Pivovarna Laško in njeno vodstvo ne morejo prezreti. Boško Šrot je še posebno razočaran nad slovenskimi podjetji, ki se kljub premierjevim kritikam niso odzvala, kot so se mediji.

Šrot se Janševih napadov ne boji

V pismu je zapisal, da se Janševih napovedanih represivno političnih ukrepov ne boji, obsoja pa premierjev neupravičeni napad na slovenske medije in slovenske družbe, ki so steber slovenskega razvoja. "Napovedali ste boj proti tajkunsko-političnim povezavam, pri tem pa izpostavljali ugledna in uspešna slovenska podjetja, ki zaposlujejo in izplačujejo nadpovprečne plače, državi plačujejo davke in jo ne nazadnje predstavljajo v svetu," meni Šrot.

Navaja tudi, da Janša uspešne posameznike obtožuje, da so do svojega premoženja prišli na nedovoljen način, in se sprašuje, kaj je predsednik vlade storil zoper klientelizem v lastnih vrstah in predvsem v državnih podjetjih. Od vlade pričakuje, da se bo lotila prav teh tajkunov, ki pri državnih družbah na netransparenten način uresničujejo svoje poslovne ideje in brez sramu bogatijo na račun dogovorjenih poslov.

''Vlada ima največji vpliv na cene storitev''
Po Šrotovi oceni se dvig cen v Sloveniji ni zgodil samo na področju živil, temveč tudi na področju storitev, na katere pa ima največji vpliv prav vlada s svojo lastniško in upravljavsko politiko. Direktor pivovarne še opozarja, da se je večina proizvajalcev pijač že sredi leta prilagodila dvigu cen za pet do deset odstotkov, Pivovarna Laško pa se je temu odpovedala. Zato pričakuje, da bodo tako ravnala tudi državna podjetja, predvsem pa proizvajalci in distributerji elektrike, saj se tem dobrinam Slovenci ne glede na postavljeno ceno težko odpovemo.


Šrot: Štejejo le rezultati. © BOBO

 
''Pivovarna se za razliko od drugih ne vtika v kadrovanje''
Dodal je, da je Janša Pivovarno Laško omenjal tudi kot medijski konglomerat. Ob tem je pojasnil, da se v nasprotju z vsemi dosedanjimi vladami Pivovarna Laško nikoli ni vtikala v kadrovanje in narekovanje vsebin. Zapisal je: "Kot lastniki Dela tega ne dovolimo nikomur. Želimo biti neodvisen in verodostojen medij, na katerega ne bo vplivala aktualna politika. Seveda ta medij ni kriv za slabo podobo Slovenije v svetu, saj poroča korektno kot mnogi, ki niso v vaših krempljih."

Šrot: Volivci bomo povedali, kakšni so vaši rezultati
Poudaril je tudi, da v celotni skupini Pivovarna Laško zaposluje sposobne ljudi, ne glede na njihove hobije, politično opredeljenost ali znanje igranja golfa. Dokaz za to naj bi bila predsednica nadzornega sveta osrednjega slovenska časnika Andrijana Starina Kosem , ki je dolgoletna članica SDS. Po Šrotovih besedah bi lahko na podlagi teh dejstev napačno sklepali, da Delo vodi SDS: "Vendar v naših vrstah ni prostora za klientelizem in nepotizem. Štejejo le rezultati. Naši so odlični, kakšni pa so vaši, bomo volivci povedali na skorajšnjih volitvah."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.