Šport > Nogomet
17 ogledov

Peru presenetil Brazilce

Kaka je sicer dosegel zadetek, vendar vseeno ni imel razloga za veselje. Žurnal24 main
Na južnoameriških kvalifikacijah za uvrstitev na nogometno svetovno prvenstvo je prišlo do velikega presenečenja. Brazilci so zgolj remizirali s Perujem, ki bi lahko po prikazanem iztržil še precej več.
 

Kvalif. za SP, 3. kolo

Urugvaj : Čile 2:2
Peru : Brazilija 1:1
Kolumbija : Venezuela 1:0
Argentina : Bolivija 3:0
Paragvaj : Ekvador 5:1
Za največje presenečenje tretjega kola južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo leta 2010 je poskrbel Peru , ki je v Limi favorizirani Braziliji odščipnil točko. Tekma se je končala z 1:1 . Brez zmagovalca se je končal tudi drugi nedeljski dvoboj, Urugvaj in Čile sta igrala 2:2 . Že v soboto je Kolumbija premagala Venezuelo z 1:0 , Argentina Bolivijo s 3:0 , Paragvaj pa Ekvador s 5:1 .

Brazilci so po treh kolih na tretjem mestu južnoameriške lestvice. Petkratni svetovni prvaki v Limi niso bili najbolj prepričljivi, čeprav so po zadetku Kakaja povedli ob koncu prvega polčasa. Toda domači se niso predali in Juan Vargas je vse boljšo igro Peruja v drugem polčasu kronal z zadetkom v 71. minuti . Za Brazilce bi se lahko končalo tudi drugače, vendar je ob izteku tekme Juan po predložku s kota zadel le prečko.


Juan Vargas se je tako veselil izenačujočega zadetka proti favoriziranim Brazilcem. © AFP

 
V urugvajskem Montevideu pa je bil junak Čilenec Marcelo Salas . Dosegel je oba zadetka za goste v 51. in 69. minuti , domače pa je po prvem golu Luisa Suareza rešil Sebastian Abreu z izenačujočim zadetkom v 81. minuti .

Na lestvici vodijo veliki tekmeci Brazilcev Argentinci, ki imajo popoln izkupiček devetih točk in razliko v golih 7:0 . "Gavči" so že v soboto brez večjih težav odpravili Bolivijo s 3:0 . Brez poraza sta poleg obeh najmočnejših južnoameriških ekip še Paragvaj in Kolumbija . Na drugi strani lestvice so Ekvadorci, še brez točk in z razliko v golih 1:11 .

Četrto in tudi zadnje letošnje kolo kvalifikacij bo na sporedu v sredo in četrtek. Najzanimivejši bo obračun Argentine in Kolumbije v Bogoti , Venezuela se bo pomerila z Bolivijo, Ekvador s Perujem, Čile s Paragvajem, Brazilci pa bodo imeli popravni izpit v San Pablu , ko bodo gostili Urugvaj.

Iz južnoameriške kvalifikacijske skupine se bodo na SP v Južnoafriški republiki neposredno uvrstile prve štiri ekipe, petouvrščena pa bo imela na voljo še dodatni tekmi proti četrtouvrščeni iz kvalifikacij Severne in Srednje Amerike ter Karibskega otočja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.