Šport
15 ogledov

Jokinen v jok spravil navijače Colorada

Vratar New Jerseya Martin Brodeur je takole ustavil srtel Billa Guerina. Žurnal24 main
V noči na soboto je bilo v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu sedem tekem, dve ekipi sta morali na domačem ledu priznati premoč gostom. Tako je Carolina zgubila proti Atlanti, New Jersey pa je z klonil proti New York Islanders.
 

Liga NHL

Carolina : Atlanta 0:3
New Jersey : NY Islanders 0:1
Buffalo : Montreal 4:1
Tampa Bay : Washington 5:2
St. Louis : Columbus 3:2
Dallas : Colorado 6:1
Vancouver : Minnesota 6:2

New York Islanders so v gosteh pri New Jerseyju slavili zmago z 1:0, s čimer vratar gostiteljev Martin Brodeur v svojo statistiko (še) ni vnesel 500. zmage v ligi NHL. To je bil sicer že tretji Brodeurjev poskus, da bi postal šele drugi vratar v zgodovini NHL s prelomnico 500 zmag, trenutno si jih Patrick Roy lasti 551. V drugi tretjini tekme je edini gol dosegel Josef Vasiček. Vratar New Yorka, ki je s to zmago prekinil negativni niz dveh porazov, Rick DiPietro je ob tem ubranil 26 strelov, Brodeur pa 25.

Visoko zmago nad Coloradom s 6:1 je vknjižil Dallas, prvi igralec tekme pa je bil nedvomno Jussi Jokinen, ki se je izkazal s štirimi goli. Jokinen je bil najbolj razpoložen v drugi tretjini, ko je kar tri gole dosegel v razponu sedmih minut. Po njegovi paradi zadetkov je izid na semaforju kazal že 5:0, vratar Colorada Jose Theodore pa je moral na klop. Dallas je tako končal negativni niz štirih porazov na domačem ledu. Nazadnje je igralec Dallasa štiri gole dosegel na tekmi leta 2000, ko je bil uspešen Brett Hull. Slednji je ta teden postal začasni namestnik glavnega trenerja.

Poplavo zadetkov so gledalci videli v Vancouvru, kjer so domači s 6:2 premagali Minnesoto. Med strelce se je vpisalo kar šest različnih igralcev, s čimer je napad res pokazal svojo kakovost. Gole za gostitelje so dosegli Taylor Pyatt, Mattias Ohlund, Markus Naslund, Daniel Sedin, Trevor Linden in Luc Bourdon, Vancouver pa je s tem precej popravil svoje povprečje doseženih zadetkov na posamezni tekmi, ki je z 1,67 gola na tekmo med najnižjimi v ligi. Roberto Luongo se je ob tem izkazal z 20 obrambami, medtem ko sta bila za Minnesoto z goloma uspešna Aaron Voros in Brent Burns.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.