Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Gadafi bo snemal film

Condoleezza Rice se bo srečala z libijskim voditeljem Moamerjem Gadafijem. Žurnal24 main
Libijski voditelj Moamer Gadafi namerava osvojiti filmska platna.
 

Da Gadafi rad piše, je znano že dlje. Leta 1975 je izšla njegova Zelena knjiga, ki je neke vrste biblija arabskega sveta.

Potem ko je libijski voditelj Moamer Gadafi jeseni zaradi škandala, povezanega z mučenjem bolgarskih medicinskih sester, izgubil velik del naklonjenosti zahodnega sveta, se je za nekaj časa umaknil iz javnosti. Zdaj pa je vse presenetil, ko je razglasil, da bo naslednje leto posnel film, ki ga bo stal 40 milijonov dolarjev.

Filmu bo naslov Sulm – leta trpljenja, govoril pa bo o italijanskem napadu na Tripoli leta 1911. Gadafi se bo v svojem delu osredotočal na začetke italijansko-turškega konflikta, zgodbo pa bo pripovedoval skozi oči prič vojnih grozot.

Gadafi se je v svet filma podal že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je financiral epos o velikem libijskem borcu za svobodo Omarju Mukhtarju. Za film, v katerem je igral Anthony Quinn, je moral Gadafi seči globoko v žep. Stal ga je namreč 30 milijonov dolarjev.

Da Gadafi rad piše, je znano že dlje. Leta 1975 je izšla njegova Zelena knjiga, ki je neke vrste biblija arabskega sveta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.