Projekti
3 ogledov

Bo tmathreeju uspelo?

Kdo bo najhitrejši v Val d'Isèru? Žurnal24 main
V petek ob 9.00 se je začela zadnja, odločilna tekma Ski Challengea 2008. Pričakovanja slovenskih tekmovalcev so velika, zaradi sveže konkurence pa se nadejajo odličnih uvrstitev tudi na svetovni lestvici.
 

Rezultati Slovenija (3. 2. 2008, do 13.15)

1. tmathree 2:02,917
2. sk4Te 2:03,080
3. primzo5 2:03,418
4. bucko11 2:03,740
5. t0sh 2:03,779

Proga Oreiller-Killy v francoskem Val d'Isèru bo letos prvič gostila tekmo virtualnega svetovnega prvenstva v smuku, zato nihče izmed tekmovalcev, tudi tistih, ki so igrali že prejšnje sezone, na tej tekmi nima nikakršne prednosti. V nedeljo zvečer bo padla tudi končna odločitev o skupnem zmagovalcu slovenskega skupnega seštevka (za zmago se borita predvsem BostjanJ in tmathree ), v skupnem seštevku vseh najboljših svetovnih smukačev pa si je P3Zi skupno zmago zagotovil že na tekmi na kitzbühelskem Streifu.

 

Rezultati skupno (32. 2. 2008, do 13.15)

1. Josepe17 (AVT) 2:01,875
2. PlanBlMarkus10 (AVT) 2:02,104
3. LuK9r (AVT) 2:02,231
4. P3Zi (AVT) 2:02,232
5. Jumpnrun (NEM) 2:02,553
11. tmathree (SLO) 2:02,917

V soboto bo v Val d'Isèru tudi pravi smuk za svetovni pokal, Andreju Jermanu pa na treningih kaže odlično – na drugem se je uvrstil na visoko šesto mesto. Letošnja smukaška tekma bo po besedah organizatorjev nekakšen uvod v svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 2009, zato so se odločili, da smuk ne bo na klasični, ampak na olimpijski smukaški progi La face de Bellevarde (Bellevarde Face), po kateri so se leta 1992 na olimpijskih igrah spustili vsi takrat najboljši smukači in so jo posebno za svetovno prvenstvo preuredili. Še vedno pa vsebuje vse ključne dele proge – start, Bosse à Catherine, virage P2, traversèe, grand mur, Ancolie in Bosse à Cathiard, ki so na olimpijskih igrah odločali o zmagovalcu. Na progi se je takrat najbolje znašel Avstrijec Patrick Ortlieb.

Trenutno vodilni v kvalifikacijah pred zadnjo virtualno tekmo prvega slovenskega virtualnega smučarskega pokala v smuku t0sh je o svojih pričakovanjih povedal: "Mislim, da se je kar nekaj dobrih tekmovalcev držalo bolj zadaj in bodo pokazali, kaj zmorejo na tekmi. Je pa tudi zelo  pozitiven pristop k tekmi, če si trenutno vodilni :). Moja pričakovanja so še vedno končati med prvimi petimi, toda stopničke bi bile tudi zelo dobrodošle :)."


Val d'Isère tokrat prvič gosti virtualni smuk. © zurnal24

 
Sk4Te , ki je bil dolgo na prvem mestu kvalifikacij in prvi Slovenec, ki se je spustil pod mejo 2:04,000, v intervjuju za zurnal24.si pa izdal, da upa na zmago, je o uvrstitvi na tretje mesto v kvalifikacijah in pred začetkom tekme povedal: "Za tem, ko sem vodil, si nisem mislil, da bo tak naskok naredil t0sh, ki je zdaj prevzel vodstvo v vseh treh vremenskih razmerah. V zadnjih dneh nisem kaj preveč treniral, ker nisem imel dovolj časa, kar se kaže tudi pri mojih rezultatih ... Do tekme je le še malo časa, zato bom ta čas, kolikor se bo le dalo, poskusil izrabiti za Ski Challenge. Še vedno pa stojim za svojo izjavo, da upam na zmago. Zdaj imam za čuda celo boljši občutek, da tekmo lahko dobim, vendar me bo pri tem oviralo veliko veliko novih in prav tako starih igralcev. Res bo še zanimivo."

Pred tekmo smo se pogovarjali tudi s favoritom za zmago v skupnem seštevku letošnje prve sezone virtualnega svetovnega prvenstva v smuku Ski Challenge 2008 tmathreejem. Med drugim nam je zaupal, da rezultati v kvalifikacijah ne pomenijo prav nič in da še zdaleč ne razmišlja kot zmagovalec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.