Magazin > Film & Glasba & TV
66 ogledov

Brez seksa in golote film ni isti!

Ang Lee je kar sam cenzuriral svoj film. In razburil kitajskega študenta, ki si Žurnal24 main
Iz erotičnega vojnega trilerja tajvanskega režiserja Anga Leeja so kitajski cenzorji ukazali izrezati najbolj vroče in gole prizore, kar je zelo razjezilo kitajskega študenta.
Dong Yanbin, študent političnih ved iz Pekinga, je tako besen, ker je film Lust, Caution skrajšala cenzura, da se je odločil tožiti kitajske cenzorje, čeprav je za Kitajsko sporne prizore iz filma izrezal kar režiser sam. Po naročilu Državne uprave za radio, film in televizijo seveda (SARFT). Dong Yanbin trdi, da je SARFT prekršil pravice, ki jih ima kot potrošnik. Dodaja, da je film zaradi cenzure zelo drugačen in ga je težje razumeti in ceniti. Od SARFT-a in verige kinematografov, ki prikazuje triler, zahteva približno petdeset evrov za poplačilo "psihološke škode", ki jo je doživel kot gledalec v kinu.

Film so sicer Kitajci odlično sprejeli in bo, kot kaže, ena izmed največjih blagajniških uspešnic leta v državi. Ogledajo si ga lahko tudi otroci. V provinci Guangdong, ki meji na Hongkong, pa se je veliko gledalcev odločilo, da gredo v kino v Hongkong, kjer vrtijo originalno, necenzurirano različico filma, za katerega je Ang Lee letos na filmskem festivalu v Benetkah dobil zlatega leva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.