Šport > Nogomet
19 ogledov

V Mariboru dva ranjena in 27 pridržanih

Člani skupine Green Dragons so se spopadli z mariborskimi Violami. Saša Despot
Večni nogometni derbi med Mariborom in ljubljansko Olimpijo Bežigrad je tudi tokrat policistom povzročil nekaj dela. Kot je povedal Boris Bajec iz PU Maribor, so morali policisti dvakrat resneje posredovati.

Prvič so posredovali že zjutraj okoli 10. ure na Lentu, drugič pa okoli 13. ure v enem od lokalov na Kamniški ulici, kjer so pridržali 27 ljudi, od tega večino iz vrst gostujočih navijačev.

Ljubljanski navijači so v Maribor zelo pohiteli in tako že zjutraj na Lentu povzročali nerede v tamkajšnjih lokalih, nato pa je prišlo še do stika z domačo navijaško skupino. Pretep je ustavila policija, ki je gostujoče navijače pospremila do stadiona, medtem ko so se domači razbežali.

Gostje iz Ljubljane so imeli v Mariboru budno spremstvo. © Saša Despot

 
Do še resnejšega pretepa med navijači obeh klubov je prišlo pozneje na Kamniški ulici, kjer so morali policisti uporabiti prisilna sredstva. Dve osebi sta bili v neredih telesno poškodovani, pri čemer je bila ena hospitalizirana in je po zadnjih podatkih lažje ranjena, okoliščine dogodka pa še ugotavljajo.

Sicer pa so morali policisti posredovati tudi med samo tekmo, ko so nekaj minut pred polčasom zaradi ogrožanja varnosti in premoženja gostujoče navijače napotili iz stadiona in jih tako kot pred tekmo iz železniške postaje spet spremljali nazaj, tako da po tekmi večjih kršitev ni bilo več, je še povedal Boris Bajec .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.