Šport > Zimski športi
19 ogledov

Znana peterica za Kuusamo

Jernej Damjan - nn - main Žurnal24 main
Jernej Damjan, Primož Pikl, Robert Kranjec, Matic Kramaršič in Primož Peterka bodo branili slovenske barve na skakalnem uvodu sezone v finskem Kuusamu.

Slovenski reprezentanti v smučarskih skokih so se že vrnili s snežnih priprav na novo sezono svetovnega pokala, ki se bo začela prihodnji konec tedna v Kuusamu. Glavni trener Ari-Pekka Nikkola je že odpotoval proti Finski, medtem ko se mu bodo skakalci s trenerjem Gorazdom Pogorelčnikom v smučarskem centru Ruka pridružili v torek. Vozovnice za uvodni nastop sezone so si zagotovili Jernej Damjan, Primož Pikl in Robert Kranjec, po treningu v Pragelatu pa so trenerji v ekipo izbrali še mladega Matica Kramaršiča in veterana Primoža Peterko.

"Razmere za trening so bile v Italiji res dobre. Jernej, Piki in Robi so pokazali visoko raven skokov, konstantno dobro pa je skakal tudi Matic. O petem potniku smo se odločili šele po zadnjem treningu, saj sta tako Peterka kot Anže Damjan trenirala precej izenačeno, zato so na koncu pretehtale izkušnje," je povedal Nikkola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.