Šport
12 ogledov

Spodrsljaj bi bil lahko usoden

Posnetek z zadnje tekme Olimpije in Gradca. V Tivoliju so konec lanskega novembr Žurnal24 main
Hokejisti HDD ZM Olimpije bodo v petek ob 19:15 v Tivoliju začeli tekmovati v kvalifikacijski skupini lige Ebel. Pod Rožnik prihaja neposredni tekmec iz Gradca. "Ekipa je pripravljena na bitko," sporoča Tomaž Vnuk.
 

Linz vs. Jesenice

Jeseničani bodo v petek ob 19:15 gostovali pri drugouvrščenem Linzu. Po porazu pri KAC bi bila zmaga zelo dobrodošla.

Petkov obračun Olimpije in Gradca bo eden od najpomembnejših v tej sezoni za obe moštvi. Zmagovalec bo bil pred zadnjimi petimi tekmami drugega dela avstrijskega državnega prvenstva v veliki prednosti. In z več možnostmi za 2. mesto, ki še vodi v končnico lige Ebel . "Naš osnovni cilj je bila uvrstitev med osem. Če ga želimo uresničiti, moramo biti v tej skupini na prvem ali drugem mestu. O ničemer drugem ne razmišljamo. Upanje nam dajejo zadnje dobre predstave. V teh odločilnih, tudi nervoznih tekmah moramo to kvaliteto prenesti na led," pravi direktor kluba Matjaž Sekelj . Res, Ljubljančani so na zadnjih desetih tekmah zmagali kar osemkrat, izgubili dvakrat in so poleg Celovca najbolj vroča ekipa. Vključno z zadnjim odmevnim uspehom proti Innsbrucku (6:5), ki je bil izjemno pomemben. Olimpija si je s tem izborila boljše izhodišče v boju za nastop v končnici. "Zelo smo si prizadevali, da bi dosegli to osmo mesto, s tem smo dobili tekmo doma, z zmago pa bi pobrali še odločilne tri točke. To pomeni, da se pritisk veča na avstrijski strani in se lažje diha pri nas. Doma želimo zmagati in razliko do Gradca po prvem kolu povečati na tri točke," je odločen Sekelj. Najboljši igralec gostov je Greg Day . Z 12 zadetki in 29 podajami je celo peti najboljši mož tega tekmovanja.

 
 

Doma želimo zmagati in razliko do Gradca po prvem kolu povečati na tri točke.

Matjaž Sekelj

 
"V tej spodnji skupini bo vsaka tekma pomembna, na vsaki tekmi potrebuješ točke," ni nič novega povedal kapetan zeleno-belih Tomaž Vnuk , opozoril pa, da je Gradec, ki je na zadnjih desetih srečanjih doživel kar sedem porazov (nazadnje pa na Jesenicah s 4:1 premagal železarje), nevaren tekmec. "Gradec je po zadnjih informacijah z novim trenerjem veliko pridobil, igra zelo discipliniran hokej. Morali bomo pokazati vse znanje, če bomo hoteli zmagati." Poškodba Dejana Kontreca , ki bo zaradi zloma kosti v gležnju odsoten vsaj mesec dni in bo tako izpustil drugi del tega tekmovanja (konča se 3. februarja), je Olimpijo precej prizadela. Nekoliko poškodovana Brian Felsner in Jeremiah McCarthy bosta v petek stisnila zobe. "Dejan je eden od starejših, izkušenih igralcev, ki na takih pomembnih tekmah po pravilu igra dobro," ni bil nič kaj zadovoljen Vnuk, ob Ralphu Intranuovi najučinkovitejši igralec slovenskih prvakov. "Tu so štiri enakovredne ekipe, tudi Albe ne smemo pozabiti, saj v zadnjem času igra zelo dobro in bo v vsakem primeru iskala svojo priložnost. Liga je zelo izenačena, v končnico bosta šli najboljši dve ekipi," še dodaja 37-letni napadalec.

Vstop na zahodno tivolsko tribuno bo v petek spet prost. © SPS

 
 

3 porazi in zmaga

Olimpija je na štirih tekmah z Gradcem slast zmage okusila le enkrat. Na zadnji tekmi novembra lani, ko je doma zmagala s 5:3.

Olimpija se je na obračun z Gradcem, za katerega igra naš Ivo Jan (s 16 goli in 16 podajami je tretji igralec tega moštva), začela pripravljati v ponedeljek. Po prostem prvem januarskem vikendu je trener Mike Posma spet zbral svoje varovance in jim zabičal, da ekipa starta na prvo mesto, ne na drugo v tej skupini. "Doma praktično ne smeš narediti napake. Zelo malo manevra je za kakšen spodrsljaj," razmišlja ljubljanski direktor, ki je zadovoljen, da je ekipa po prihodu ameriškega strokovnjaka in nekaterih kadrovskih spremembah pridobila na trdnosti, odločnosti in se vrnila na zmagovita pota. "Moštvo se je ustalilo, dobilo je jedro. Nihanja v tem delu sezone bi bila usodna za vsakega, zato si nihče ne sme privoščiti kaj takega. Vzdušje je odlično. Ekipa je pripravljena na bitko," pravi Vnuk, ki upa na (spet) polne tivolske tribune. Vstop na na zahodno tribuno bo namreč prost. "Čutimo, da v petek spet potrebujemo eno tako podporo s tribun kot na zadnjh dveh domačih tekmah. Polna dvorana te ponense naprej in takrat težko 'kiksnemo'," o prvem novoletnem darilu za navijače pravi Sekelj. Ali bo prišlo tudi drugo, zmaga nad Gradcem, pa bomo zvedeli v petek okoli 21. ure.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.