Svet
4 ogledov

Obama koraka proti Beli hiši

Očitki predsedniku, da so reforme prevelik zalogaj, prihajajo tako od republikan Žurnal24 main
Barack Obama je na svoji poti do nominacije za demokratskega predsedniškega kandidata v Južni Karolini dosegel pomembno zmago.

Po neuradnih podatkih je Barack Obama dobil 55 odstotkov glasov, medtem ko je njegova največja tekmica Hillary Clinton dobila le 27 odstotkov. Na tretjem mestu je končal John Edwards z 18 odstotki glasov.

"Nocoj so dobri ljudje iz Južne Karoline cinikom, ki so verjeli, da je zgodba, ki se je začela v zasneženi Iowi, zgolj iluzija, pokazali drugače," je dejal Obama. "V zadnjem letu, ko sem potoval po tej državi, nisem videl bele Južne Karoline ali črne Južne Karoline. Videl sem Južno Karolino."

Po dveh zaporednih porazih v New Hampshiru in Nevadi je Obama krvavo potreboval zmago, da bi si zagotovil mirnejše nadaljevanje kampanje, ki bo vrhunec dosegla petega februarja, ko bo skoraj polovica zveznih držav izbirala republikanskega in demokratskega predsedniškega kandidata.

Volišča v Južni Karolini so bila dobro obiskana, po nekaterih ocenah naj bi bilo na demokratskih strankarskih volitvah več volivcev kot na republikanskih. Skoraj polovica tistih, ki so se udeležili volitev, je svojega kandidata izbrala že pred več kot mesecem dni, je pokazala raziskava, ki so jo opravili, ko so ljudje zapuščali volišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.