Šport > Nogomet
8 ogledov

Bochum ob koncu presenetil lekarnarje

Nogometaši Bochuma so osvojili velik skalp Bayerja. Žurnal24 main
V nedeljskih tekmah 22. kola Bundeslige se je Bayer opekel na gostovanju pri Bochumu (0:2), Hamburg ni imel težav pred domačimi gledalci z Eintrachtom iz Frankfurta (4:1).
 

Nemčija, 22. kolo

Hertha B. : Duisburg 2:0
Schalke : Bayern 0:1
Hannover
: Nürnberg 2:1
Werder B.
: Borussia D. 2:0
Karlsruhe
: Wolfsburg 3:1
Hansa R. : Arminia B. 1:1
Bochum : Bayer L. 2:0
Hamburg
: Eintracht F. 4:1 

Prestavljeno:
Energie C. : Stuttgart

Za visoko zmago Hamburga ima največ zaslug perujski napadalec Paolo Guerrero , ki je dvakrat ukanil obrambo Eintrachta . Ob visoki zmagi nogometašev s severa Nemčije, za katere Mišo Brečko še enkrat več ni nastopil, sta bila uspešna tudi Nigel de Jong in Mohamed Zidan , ki je v februarju z Egiptom osvojil Afriško prvenstvo. Za še večje veselje Hamburga, ki je še sedmo tekmo zapored v nemškem prvenstvu ostal nepremagan, je na drugi nedeljski tekmi poskrbel Bochum.  Z dvema zadetkoma v zadnjih 25-ih minutah je presenetljivo premagal Bayer iz Leverkusna. Slednji sicer bije veliko bitko za tretje mesto v Bundesligi prav s Hamburgom.  

Sobotni derbi je bil v Gelsenkirchnu, kjer je Bayern premagal Schalke z 1:0. Srečanje se je začelo z enakovredno igro. Do prve priložnosti je prišel Schalke v 14. minuti, ko je Ivan Rakitić z razdalje meril preko vrat Oliverja Kahna . Že v naslednjem napadu je Bayern povedel. Franck Ribery in Bastian Schweinsteiger sta si na levi strani izmenjala dvojno podajo, ki je nekdanjemu vezistu Marseilla omogočila podajo do Miroslava Kloseja , ki mu z bližine ni bilo težko doseči desetega zadetka v sezoni Bundeslige. V nadaljevanju prvega polčasa se je igra razživela (z atraktivnimi potezami je blestel Ribery), vendar do spremembe izida ni prišlo.

Miroslav Klose je popeljel Bayern do zmage v Gelsenkirchnu. © Action Images

 
Po odmoru so gostitelji na čelu s trenerjem Mirkom Slonko  vse stavili v napad, na nasprotni strani pa so Bavarci pretili iz hitrih protinapadov. Najbližje podvojitvi vodstva so bili v 63. minuti, ko se je ob strelu Luce Tonija z osmih metrov z glavo izkazal Manuel Neuer . Modri so v zadnji tretjini srečanja ostali brez pravih idej. S tem se je njihova kriza še poglobila, saj so še tretjič zapored klonili v nemškem prvenstvu, v torek pa jih v Portu čaka povratna tekma osmine finala Lige prvakov. Bayern je v Gelsenkirchnu slavil prvič po oktobru 1998.

Markus Rosenberg je bil nerešljiva uganka za obrambo Borussie. © Action Images

 
Od ostalih sobotnih tekem velja omeniti zmago Werderja nad Borussio Dortmund . Za Bremenčane, pri katerih zaradi kazni ni igral Diego , je oba zadetka dosegel Markus Rosenberg . Z enakim izidom kot v Bremnu se je končalo tudi srečanje v Berlinu, kjer je Hertha z dvema zadetkoma že v prvem polčasu strla odpor Duisburga , pri katerem je Klemen Lavrič v nemislosti trenerja in tako znova ni zaigral. Srečanje med Energie Cottbusom (trener Bojan Prašnikar ) in Stuttgartom je bilo zaradi slabe vremenske napovedi (hitrost vetra do 130 km/h) prestavljeno. Na lestvici ima Bayern (47 točk) štiri točke naskoka pred Werderjem. Sledita Hamburg (41) in Bayer (38), ki ostajata v boju za tretje mesto, ki prinaša ob začetku prihodnje sezone kvalifikacije za Ligo prvakov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.