Šport
22 ogledov

Špik v soboto v Bernu

Luka Špik Žurnal24 main
Eden izmed najboljših slovenskih veslačev, Luka Špik, bo v sklopu priprav na novo sezono v soboto nastopil na tradicionalni regati 21. Armada cupa v švicarskem Bernu.
Luka Špik je na devetkilometrski progi s skupinskim startom na jezeru Wohlensee nastopil že leta 2003 in takrat osvojil tretje mesto.

Lani je z novim rekordom proge (34:42,54 minute) zmagal Novozelandec Mahe Drysdale, ki bo tudi letos prvi favorit. Drugo mesto je osvojil Švicar Andre Vonaburg, tretje italijanski lahki veslač Elia Luini, četrti je bil estonski veteran Jurij Jaanson, deveto mesto pa je osvojil Izolčan Bine Pišlar. Špika vsekakor čaka huda konkurenca.

Na tekmi bo nastopilo več kot 250 skifistov, zato je velika želja Špika pred nastopom razumljiva: "Najprej si želim dobro štartati in si izboriti dober položaj na progi, saj se v primeru slabega začetka lahko hitro zapleteš v množici veslačev. Potem pa upam, da mi bo uspelo tekmo odpeljati podobno kot pred štirimi leti, ko sem prvi del tekmovanja tudi vodil. Bo pa tekma dober preizkus pred 12-kilometrskim testom, ki me prvi novembrski vikend čaka doma, na Bledu," je dejal 28-letni Špik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.