Svet
3 ogledov

Republikanci složno nad Clintonovo

Mitt Romney, John McCain in Rudy Giuliani so tekmovali, kdo bo bolj očrnil Hilla Žurnal24 main
Predsedniški kandidati republikanske stranke so se v soočenju na Floridi malce manj prepirali med sabo in več pozornosti namenili napadom na vodilno demokratsko kandidatko senatorko Hillary Clinton.

Svetla izjema je bil kongresnik iz Teksasa Ron Paul, ki si s Clintonovo ni dal opravka, prav tako pa je edini naravnost dejal, da je bila vojna proti Iraku napaka, ker ZDA ne bi smele sprožati osvajalskih vojn, za kar si je celo prislužil aplavz občinstva. Vsi preostali kandidati so trdili, da je bila odločitev za vojno proti Iraku pravilna.

Senator iz Arizone John McCain je dejal, da je bil na začetku edini, ki je zahteval spremembo strategije s povečanjem števila vojakov in zdaj naj bi se pokazalo, da to deluje in ZDA naj bi v Iraku zmagovale. McCain je trdil, da je treba v Iraku vztrajati do končne zmage in opozoril, da bi Hillary Clinton rada mahala z belo zastavo in prepustila zmago teroristom Al Kaide.

Nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney je trdil, da bi vsi demokrati na čelu s Clintonovo najraje pobegnili iz Iraka ne glede na posledice, on pa bo vztrajal do samega konca, ki ga ni definiral. Nekdanji župan New Yorka Rudy Giuliani je kot vedno ob vsaki omembi svoje "modre" politike izpostavil "napačno" Clintonove.

Dennis Kucinich je letos iz predsedniške tekme izstopil prej kot pred štirimi leti. © Reuters

 
Dennis Kucinich ima dovolj predsedniške tekme
Kongresnik iz Ohia Dennis Kucinich se je letos malce prej odločil, da bo odnehal s potegovanjem za osvojitev predsedniške nominacije demokratske stranke kot pa pred štirimi leti. Za časopis iz Clevelanda Plain Dealer je dejal, da bo v petek naznanil svoj odstop.

Kucinich je pred štirimi leti vztrajal skoraj do demokratske konvencije in tudi letos bi bilo verjetno podobno, če mu je ne bi zagodel strankarski kolega slovenskega rodu. Mestni svetnik Clevelanda Joe Cimperman se je odločil, da bo poskušal Kucinicha spodnesti na volitvah v zvezni kongres in je sprožil prepričljivo kampanjo. Med drugim se je odpravil s kamero posnet prazno Kucinichevo pisarno, da volivcem pokaže, da njihov kongresnik zapravlja čas za kampanjo, v kateri nima nobenih možnosti za uspeh, namesto, da bi opravljal delo, za katero so ga poslali v Washington.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.