Šport
8 ogledov

V boj za narod svoj

Mats Waltin verjame v slovenski uspeh. Žurnal24 main
Po solidnih predstavah in pričakovanih porazih proti Kanadi in ZDA je za rise napočil trenutek odločitve. Za tretje mesto v skupini B in napredovanje v drugi del tekmovanja se bodo pomerili z Latvijo.

Izbranci selektorja Matsa Waltina upajo, da bo v pregovoru "V tretje gre rado" kaj resnice. To bo tretji medsebojni obračun Slovenije in Latvije na svetovnih prvenstvih, risi pa še nimajo zmage. Latvijci na tem prvenstvu še niso dosegli gola. V nedeljo so jih domačini povozili s 7:0, a vseeno bodo v vlogi favorita. Mats Waltin in njegovi fantje se na to ne ozirajo in optimistično pričakujejo tekmo. "Pred ključno tekmo smo imeli dva dobra testa. Zdaj bomo videli iz kakšnega testa smo. Prav to sem povedal fantom v garderobi," je dejal Šved na slovenski klopi in pristavil: "Latvijci so imeli proti Kanadi enake težave kot mi. Ampak imajo dobro moštvo. Igrajo zelo čvrsto. Moramo igrati zbrano. Trdo v obrambi, istočasno pa moramo priti do priložnosti v napadu. Bo zelo zanimivo in komaj čakam, da se začne."

Tomaž Razingar napoveduje boj. © Saša Despot

 
Optimističen je tudi član drugega napada David Rodman , ki je proti Američanom pokazal, da ima srce: "Kanadčani so boljši kot Američani, zato nas visok poraz Latvijcev ne sme zavesti. Verjeti moramo v naše sposobnosti in v tekmo iti s tistim pravim, pozitivnim pristopom. Dali bomo vse od sebe in mislim, da jih lahko premagamo." Podobno razmišljajo prav vsi v našem taboru. "Proti Američanom bi lahko iztržili več. Na odločilni tekmi moramo popraviti igro z igralcem manj, pa bo vse v redu. Njihov poraz s Kanado nič ne pomeni. Gledali smo tekmo, videli smo, da so veliko streljali. Čaka nas izjemno težka tekma. Recept je preprost: trdo delo v obrambi in domišljija v igri z igralcem več, pa bo uspeh tu," meni član drugega napada Gregor Polončič . Tomaž Razingar , ki je podal za Kopitarjev gol proti ZDA, pa pravi: "Prav lepo je bilo videti, da tudi Latvijci visoko izgubljajo. Tudi oni so imeli težave s Kanado. Odprto bomo šli v boj, dokaj dobro igro v obrambi bomo poizkušali nadgraditi še v napadu. Trije naši porazi v medsebojnih tekmah ne bi smeli biti ovira. Izkušnje so sicer na njihovi strani, a tudi mi smo dozoreli."

 

Preberite še ...

Intervju: Teemu Selänne

Ponedeljek na SP

Vsi govorijo o Lixu

Prusnik stavi na Ruse

Zelo pomembna bo dnevna forma vratarjev. Robert Kristan je navdušil proti Kanadi. Pri Latvijcih je obe tekmi začel Edgars Masalskis , a ga je v drugi tretjini proti Kanadi zamenjal Sergejs Naumovs . "Ogledal sem si vašo tekmo s Kanado. Videl sem, da imate odličnega vratarja in dober prvi napad. Po imenih poznam Kopitarja in Razingarja. Zagotovo pa bomo igrali našo igro. Agresivno od prve minute," je dejal Masalskis . Dobro naše fante pozna tudi latvijski selektor Olegs Znaroks : "Slovenija je dobra ekipa. Igralce poznam še iz časov, ko sem bil selektor reprezentance do 18 let. Zdaj jih večina igra tu. Kristan je imel proti Kanadi res svoj večer, ampak jaz razmišljam samo o svojih igralcih."

 

Torkov spored

Skupina B
21.30 Kanada : ZDA
01.15 Slovenija : Latvija
Skupina D
19.00 Rusija : Danska
01.00 Češka : Italija

Od razpleta tekme z Latvijo bo odvisno nadaljevanje Slovenije v Halifaxu . Tekma se z neodločenim izidom ne more končati, tako da risi obvezno potrebujejo zmago za uvrstitev naprej. Če se bo v Halifaxu okrog pol četrte ure zjutraj zaslišala slovenska himna, bo to pomenilo, da so pred kapetanom Marcelom Rodmanom in soigralci še tri izjemne tekme. Skupina B se namreč v drugem delu križa s skupino C. V njej so Finci , Slovaki (oboji zanesljivo potniki v drugi del), Nemci in Norvežani . V primeru poraza bodo Slovenci za obstanek v eliti na dve zmagi bržkone igrali z Norveško , ki je realno najslabša ekipa v skupini C. Vikinge pa smo pred prvenstvom že premagali ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.