Šport > Košarka
12 ogledov

Odločilna trojka in prosti met

Na tekmi v Detroitu je bil Tayshaun Prince srečnejši od Kobeja Bryanta. Žurnal24 main
Četrtkov večer v severnoameriški košarkarski ligi je bil miren. Na sporedu so bile le štiri tekme, od slovenskih predstavnikov pa je zaigral le Saša Vujačič z Los Angeles Lakers.
 

Liga NBA

Detroit : LA Lakers 90:89
Boston
: Dallas 96:90
Seattle
: Cleveland 101:95
Phoenix : San Antonio 81:84

Na tekmi med Detroitom in Los Angeles Lakers se je prvi zvezdnik Jezernikov Kobe Bryant na trenutke zdel neustavljiv, v 47 minutah je zbral 39 točk,10 skokov in pet podaj. Kljub še enemu izjemnemu večeru Bryanta pa so bili Jezerniki v končnici tekme za točko prekratki. Gostitelji so sicer tekmo začeli bolje in v prvem polčasu imeli že 17 točk prednosti, nato je ob koncu tretje četrtine Bryant ujel priključek, Jezerniki pa so s petimi točkami prednosti začeli zadnji del tekme. V izenačenem zaključku je Turiaf zgrešil enega od dveh prostih metov, Detroitov Tayshaun Prince pa je s trojko štiri sekunde pred koncem srečanja postavil končni izid 90:89.

"Igrali smo dobro, nismo pa tako zaključili tekme," je bil pol ure po koncu tekme miren Bryant, ki se je zavedal, da so Jezerniki izpustili eno redkih priložnostih za zmago na gostovanjih v Detroitu ter da ob nerazpoloženih igralcih sam ne more doseči zmage. Več kot deset točk sta namreč zbrala le še Derek Fisher (15) in Ronny Turiaf (12) - nerazpoložen je bil tudi Saša Vujačič (tri točke in štirje skoki v 18 minutah) - pri Detroitu pa je mejo desetih točk preseglo pet igralcev. Za Pistonse je bila to že deveta zaporedna domača zmaga nad Jezerniki, med njimi so tudi tri zmage iz končnice lige leta 2004.


Tony Parker si bo vsaj še šest tekem Spursov ogledal v "civilu". © Action Images

 
Malo manj izenačeno so se končale preostale štiri tekme. Košarkarji San Antonia so se v Phoenixu veselili zmage s tremi točkami prednosti. Kljub zmagi pa za San Antonio večer ni bil najbolj srečen, saj so iz kluba sporočili, da bo eden od njihovih ključnih igralcev, Francoz Tony Parker , zaradi vnetja gležnja moral izpustiti še naslednjih šest tekem v gosteh. Na preostalih dveh četrtkovih tekmah sta s prednostjo šestih točk zmagali domači ekipi: Seattle je premagal Cleveland, Boston pa Dallas. Prav ta tekma je tudi odločila trenerja Zahoda na tekmi All Stars, ki bo 17. februarja v New Orleansu – to bo Byron Scott , sicer trener New Orleansa, ki ima ob porazu Dallasa najboljše razmerje med zmagami in porazi. Scott bo po 13 letih tudi prvi trener, ki bo vodil ekipo na tekmi zvezd v domači dvorani. Njegov nasprotnik bo Bostonov Doc Rivers .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.