Šport
13 ogledov

Debrecen brez Isakovičeve

Sara Isakovič je mejo slovenskega rekorda na 100 metrov prosto spustila na 55,10 Žurnal24 main
Plavalka Žita Gorenjke Radovljice Sara Isakovič ne bo nastopila na evropskem prvenstvu v 25-metrskem bazenu, ki ga bo prihodnji teden gostil madžarski Debrecen.

Slovenska reprezentantka Sara Isakovič je konec tedna ob robu državnega prvenstva v Kranju povedala, da se za nastop na EP ne počuti dovolj dobro pripravljena. "S sezono smo začeli zelo pozno in enostavno še nisem v formi, s katero bi lahko dosegala osebne rekorde. Prav nobenega smisla ne bi imelo, če bi na Madžarskem nastopila. Sprva sem nastop sicer načrtovala, a pripravljenost res ni prava," je dejala Isakovičeva.

Slovenska odprava na Madžarskem bo vseeno štela šest plavalcev. Ob Petru Mankoču, ki odkrito cilja na dve zlati medalji, bo nastopila še izkušena Anja Čarman ter novinki v slovenski reprezentanci Nika Karlina Petrič in Nina Cesar. Slednja si je normo priplavala prav na DP v Kranju. Za tekmovanje pa sta prijavljena še Emil Tahirovič in Matjaž Markič, ki bosta konec tedna lovila olimpijsko normo na odprtem prvenstvu Nizozemske v Eindhovnu. V kolikor bosta z normo uspešna, se bosta pridružila ekipi na Madžarskem. Normo za nastop v Debrecenu ima izpolnjeno še kopica slovenskih reprezentantov, ki pa bodo tekmovanje zaradi šolskih in delovnih obveznosti izpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.