Šport > Moto športi
3 ogledov

Alonso si želi zmagovati

renault_afp Žurnal24 main
Španski dirkač formule 1 Fernando Alonso je navajen zmagovati. Za prihodnost tako pušča odprto možnost, da v primeru nekonkurenčnosti Renaulta prestopi k hitrejšim tekmecem.

Dirkač formule 1, Španec Fernando Alonso, je dejal, da bi po koncu sezone utegnil zapustiti vrste Renaulta. Dvakratni svetovni prvak se je v francosko moštvo vrnil na začetku sezone. "Pri Renaultu sem, ker želim spet zmagovati kot leta 2005 in 2006. Če ne to sezono, pa naslednjo," je za španski športni dnevnik As povedal Alonso in dodal: "Imam pa tudi možnost, da zapustim Renault, če se ponudi priložnost, da sedem za volan boljšega dirkalnika, in jasno je, da je Ferrari eden od teh dirkalnikov." Alonso je za Renault podpisal to zimo in že takrat se je govorilo, da bo ostal le eno sezono ter nato prestopil k Ferrariju. Njegove izjave so zdaj le potrdile sume, da utegne Španec prekiniti pogodbo s Francozi in že po eni sezoni zapustiti njihove vrste. Znano je, da predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo zelo celi Alonsa, vendar pa ima Ferrari v svojih vrstah že svetovnega prvaka Kimija Räikkönena in Brazilca Felipeja Masso, ki jima pogodba poteče leta 2009. Če želijo pri Ferrariju v svoje vrste pripeljati Alonsa, morajo najti način, kako prekiniti pogodbo z Masso, ki velja tudi za leto 2010.

Naslednje leto bosta morda oba pri Ferrariju. © AFP

 
Alonso je dejal, da je normalno, da se takšne govorice pojavljajo, saj je Massa slabo začel sezono. Brazilec je zaradi številnih napak moral predčasno končati prvo dirko sezone. "Prezgodaj je še govoriti o selitvah, je pa imel Massa dve slabi dirki in to je sprožilo ugibanja. To je logično, vendar je vse skupaj še zelo zgodaj," je povedal Alonso. Šestindvajsetletni voznik Renaulta je priznal, da letos ne more konkurirati McLarnu in Ferrariju. Dirko za VN Malezije je v nedeljo kočal na osmem mestu. "To je bilo več ali manj tisto, kar smo pričakovali," je povedal dirkač, ki je na prvi dirki sezone, VN Avstralije , osvojil četrto mesto. "Vedeli smo, da bo uvrstitev med prvih osem težko dosegljiva in če ne bi odstopil Massa, nam niti to ne bi uspelo. Takšna je realnost, to ni bilo nikakršno presenečenje. Normalna dirka, bili smo deveti v kvalifikacijah in osmi na dirki," je bil iskren Alonso. Kljub temu pa je napovedal pozitivne spremembe na samem dirkalniku pred VN Španije 27. aprila. "Te izboljšave pa bodo imela tudi vsa druga moštva, tako da bo prvenstvo ostalo več ali manj enako," je dodal Alonso.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.