Slovenija
18 ogledov

Kraigherjeva zanikala svoj odstop

Kraigherjeva pravi, da odstopa ni dala. Žurnal24 main
Predstojnica centra za nalezljive bolezni na IVZ je zanikala, da bi odstopila zaradi spornega oglasa za cepljenje proti raku materničnega vratu.

Predstojnica centra za nalezljive bolezni na Inštitutu za varovanje zdravja (IVZ) Alenka Kraigher je za sobotno Delo zanikala, da bi odstopila s svojega položaja zaradi spornega oglasa IVZ za cepljenje proti raku materničnega vratu, ki ga je financiralo farmacevtsko podjetje, ki cepivo proizvaja. Tako so namreč v petkovi pisni izjavi za javnost sporočili z IVZ.

"Odstopa nisem dala, ograjujem se od prevzemanja osebne odgovornosti, saj od objave nisem imela nikakršnih osebnih koristi. Izpolnjevala sem le svoje strokovno poslanstvo," je za Delo poudarila Kraigherjeva. Vodstvo inštituta je namreč v petkovi pisni izjavi za javnost zapisalo, da je " takšno ravnanje škodilo ugledu inštituta kot neodvisne državne strokovne institucije". V izjavi je vodstvo IVZ tudi zagotovilo, da bodo prevzeli objektivno odgovornost in sprejeli " vse potrebne ukrepe, da se kaj podobnega - neodobrena uporaba imena in logotipa inštituta ter tovrstna povezava s farmacevtsko industrijo - ne bo ponovilo".

Po prepričanju Kraigherjeve oglas vsebinsko ni sporen, saj so v njem strokovne navedbe. Za njihovo objavo se je center, ki ga vodi, odločil po posvetu z republiško agencijo za zdravila, ki se je po besedah Kraigherjeve " strinjala s tem, da oglase financira farmacevtsko podjetje, a pod pogojem, da plačilo nakaže neposredno medijem, kjer je bil oglas objavljen".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.