Za nedeljsko kosilo pripravite zdrav obrok, primeren za vso družin. Popoldne ali večer pa si
rezervirajte samo zase. Kdaj ste nazadnje razvajali svoje roke in noge? Iz mešanice morske soli in
limoninega soka si pripravite piling za roke in noge, ki odstrani odmrlo kožo, jo osveži in deluje
pomlajevalno. Po večernem tuširanju pa poživite celo telo z rahlo masažo: krepko se drgnite z grobo
brisačo.
Zajtrk: Hruške na opečenem kruhu (delo: 10 min)
Potrebujete:
1 veliko, mehko hruško
žlico rozin
4 žlice puste skute
2 rezini polnovrednega kruha za opekanje
cimet
1 žlička nalistanih mandeljnov
200 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
1. Oprano in očiščeno hruško zrežite na koščke, zmečkajte z vilicami in zmešajte s skuto in
rozinami.
2. Rezine kruha opecite in debelo namažite s hruškovo kremo. Potresite z mandlji in malo
cimeta. Poleg spijte pomarančni sok.
Kosilo: Purje prsi in nadevana čebula (delo: 30 min, peka: 30 min)
Za en obrok potrebujete:
150 g purjih prsi
200 ml pomarančnega soka
2 žlici sojine omake
50 g sveže špinače
1 velika čebula, namesto čebule lahko uporabite večji paradižnik
rezina polnovrednega kruha
sol in poper
muškatni orešček
2 žlički repičnega olja
žlica naribanega parmezana
limonin sok
1. Meso položite v mešanico pomarančnega soka in sojine omake. Špinači odstranite trde
peclje, liste temeljito operite in odcedite.
2. Olupljeno čebulo izdolbite in približno 10 min dušite v malo slani vodi. Izdolbeno sredico
drobno sesekljajte in popražite na 1 žlički repičnega olja. Pečico segrejte na 200 stopinj.
3. Odcejeno špinačo stresite na čebulo in počakajte, da uvene. Sredico kruha narežite na
kockice, zmešajte s parmezanom in začinite s soljo, poprom, naribanim muškatnim oreščkom, limoninim
sokom in primešajte špinačo s čebulo.
4. Nadev naložite v izdolbeno čebulo in 30 min pecite v pečici. Purje prsi opecite na drugi
žlički vročega olja, dodajte marinado in 20 min dušite v pečici. Tako pečeno meso ponudite k
nadevani čebuli.
Večerja: Riž s stebelno zeleno (delo: 25 min)
Potrebujete:
majhno čebulo
150 g stebelne zelene
1 žlico repičnega olja
30 g polnovrednega riža
2 žlici soka grenivke
75 ml čiste zelenjavne juhe
žlica rozin
2 vejici kopra
sol in poper
1. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Zeleno operite, očistite in tanko narežite. Oboje
popražite na vročem olju.
2. Dodajte riž, še malo popražite in zalijte z grenivkinim sokom in juho. Dodajte rozine in v
pokriti kozici približno 20 min dušite na šibki vročini.
3. Koper operite, ga otresite do suhega in drobno sesekljajte. K rižu ga primešajte tik pred
serviranjem. Jed posolite in popoprajte.
144
ogledov
Dieta: Zdravo nedeljsko kosilo
Ste za zdravo nedeljsko kosilo? Potem pripravite purje prsi in nadevano čebulo. Dan preživite v družinskem krogu, se odpravite na obisk k prijateljem ali si vzemite dan za počitek.