Šport
8 ogledov

Brajkovič si želi braniti zmago

Jani Brajkovič bo imel v soboto na kronometru možnost za napad na prvo mesto. Žurnal24 main
V slogu največjih kolesarskih dirk na svetu so svoje tekmovanje predstavili tudi organizatorji preizkušnje po Georgii, največji kolesarski dirki v ZDA. Letos jo je dobil Jani Brajkovič, ki si želi spet nastopiti.

V slogu največjih kolesarskih dirk na svetu so svoje tekmovanje predstavili tudi organizatorji preizkušnje po Georgii, največje kolesarske dirke v ZDA. Največja novost dirke, ki je pri slovenskih ljubiteljih športa dobro zapisana, saj jo je letos dobil Jani Brajkovič, je ta, da bo prvič po letu 1980 na ameriških tleh spet na sporedu moštveni kronometer. Sedemdnevna aprilska dirka se bo začela na otoku Tybee, obiskala pa bo pet novih mest, med drugimi tudi zgodovinski Savannah.

"Dirko po Georgii obožujem zaradi številnih gledalcev ob progi. Prav rad bi nastopil tudi naslednje leto. Nasploh svoje šefe že nekaj časa naprošam, da bi se udeležili več dirk v ZDA," je dejal Brajkovič in dodal, da je bil leta 2006 izjemno zadovoljen z naslovom najboljšega mladega kolesarja, letošnja zmaga pa mu predstavlja enega izmed viškov kariere. V lanski in letošnji sezoni je Brajkovič nastopal v dresu ameriškega moštva Discovery Channel, po letošnji pa je prestopil v Astano, ki doslej na dirki po Georgii ni tekmovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.