Šport > Nogomet
22 ogledov

Lavrič: Lahko pomaga balkanska mentaliteta

Aleš Kokot in Klemen Lavrič sta na Brdo prišla eno uro za soigralci. Žurnal24 main
Kapetan slovenske reprezentance Klemen Lavrič je na reprezentančni zbor zaradi letalskih urnikov prišel eno uro za soigralci. Napadalec Duisburga je na Brdo prispel dobro razpoložen in visoko motiviran.
Klemen Lavrič nad statusom svojega kluba trenutno ne more biti navdušen. Napadalec Duisburga, trenutno predzadnje ekipe v nemškem prvenstvu, je na zadnjih petih tekmah le dvakrat vstopil v igro, in sicer pol ure pred koncem tekme. V devetih nastopih je v tem prvenstvu zadel dvakrat. "Počutim se v redu. Sem zelo zadovoljen, da sem prišel na zbor, da se s fanti spet vidimo, pogovorimo, glavni cilj pa je seveda zmaga proti Bolgarom. Čeprav zadnjih nekaj tekem sicer nisem veliko igral, polno treniram, tako da to ne bi smel biti problem," je pogovor takoj po izstopu iz taksija začel 26-letni Trboveljčan in se za trenutek vrnil k svojemu klubskemu statusu. "Drugače je, če ne igraš dolgo, kot pa če ne odigraš nekaj tekem. Pripravljen sem, take stvari pa me še bolj motivirajo. Verjamem, da se bo to videlo na igrišču."

Lavrič se veseli treningov v Sloveniji. © Saša Despot

 
Tekma z Bolgarijo nima tekmovalnega naboja. Vendarle motivacija ob nastopih za svojo državo ne bi smela biti vprašljiva. "Gotovo je motivacija na visokem nivoju. Klub je eno, reprezentanca drugo. Treba je pozabiti na klubske obveznosti in se osredotočiti na izbrano vrsto," je povedal Lavrič in podal svoje mnenje o Bolgariji.

"Imam soigralca, s katerim sva se o tekmi nekaj malega pogovarjala," pravi slovenski kapetan, ki v klubu igra skupaj z Bolgarom Blagojem Georgijevim . "Malo heca je bilo, vendar nič posebnega. Gotovo bi bilo drugače, če bi imeli oboji še možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Ker pa jih oboji nimamo več, tudi zbadanja ni bilo v takšni meri, kot bi ga moralo biti," je Bolgare kljub njihovim teoretičnim možnostim za uvrstitev na EP odpisal naš prvi strelec v teh kvalifikacijah.

Kako dobro sicer naš sogovornik pozna sredinega nasprotnika? "Zagotovo so favoriti. Izpostavil bi Petrova in Berbatova, so pa tudi drugi kakovostni. So dobra, vendar premagljiva ekipa. Na roko nam lahko gre njihova balkanska mentaliteta, ker tekma ne bo odločala o ničemer. Morda jih bo to malo uspavalo in bomo mi to izkoristili."

Lavrič se na Nizozemskem ni naigral. © EPA

 
Dodatno motivacijo bi lahko predstavljal tudi lanskoletni poraz v Sofiji. Takrat so naši naslednji gostje zmagali zanesljivo s 3:0. "Takrat so zasluženo zmagali, zdaj pa to ni več pomembno. Moramo jim vrniti, ni pa važno, ali z ena ali šest proti nič," se je nasmehnil Lavrič. "Za nas je ta tekma pomembna za samozavest igralcev na naslednjih kvalifikacij. Naslednjič moramo kreniti še bolj motivirani in pokazati, da smo prava ekipa," je pogovor s pogledom v prihodnost končal napadalec, ki bo proti Bolgariji poskušal doseči še sedmi zadetek v majici Slovenije, s čimer bi na večni lestvici strelcev v naši reprezentanci prehitel Nastjo Čeha in Sebastjana Cimerotiča .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.