Slovenija
14 ogledov

Začetek Tedna Univerze na Primorskem

Slavnostna akademija UP bo podelila nagrade in imenovala doktorje znanosti. Žurnal24 main
V Kopru se začenja Teden Univerze na Primorskem, v okviru katerega bodo na razvojnih konferencah spregovorili tudi o partnerstvu univerze z gospodarstvom.

V okviru tedna univerze bodo v ponedeljek v koprski palači Armerija slovesno imenovali štiri doktorje znanosti s področja filozofije in teorije vizualne kulture, geografije kontaktnih prostorov, matematičnih znanosti in managementa. Zvečer bo v Pokrajinskem muzeju koncert akademskega pevskega zbora.

Naslednji dan bo pod vodstvom profesorja Rada Pišota potekala razvojna konferenca z naslovom Partnerstvo univerze z gospodarstvom pri zasnovi znanstveno raziskovalnih programov na Univerzi na Primorskem v interakciji z gospodarstvom.

V sredo ji bo sledila razvojna konferenca o partnerstvu univerze z gospodarstvom pri zasnovi študijskih programov članic primorske univerze v študijskem letu 2009/2010 in možnostih sodelovanja gospodarstva pri njihovem oblikovanju. V četrtek pa bo okrogla miza o kakovosti visokega šolstva, ki jo pripravlja študentski svet UP.

Teden univerze se bo končal v petek, ko bo v palači Armerija potekala slavnostna akademija primorske univerze, na kateri bodo podelili naslova častnega doktorja in častnega senatorja UP ter različne plakete in priznanja. Slavnostni gost akademije bo predsednik države Danilo Türk., na slovesnosti pa bosta spregovorila rektor UP Rado Bohinc in pisatelj, častni doktor UP in letošnji nominiranec za Nobelovo nagrado za literaturo Boris Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.