Šport
11 ogledov

Bauer do točk na Pokljuki

Klemen_Bauer_Pokljuka_BOBO - main Žurnal24 main
Norvežan Emil Hegle Svedsen je zmagovalec biatlonske tekme za svetovni pokal na Pokljuki. Do zmage je prišel brez zgrešenih strelov. Do točk je s 24. mestom prišel tudi Klemen Bauer.
 

Pokljuka, 20 km (M)

1. E. Hegle Svedsen (NOR) 51:58,1 (0)
2. A. Wolf (NEM) +48,6 (1)
3. S. Sednev (UKR) +1:55,9 (1)
24. K. Bauer (SLO) +4:15,3 (4)
61. P. Dokl (SLO) +7:18,8 (4)
72. G. Brvar (SLO) +8:51,9 (5)

Norvežan Emil Hegle Svedsen (51:58,1/0) je zmagovalec biatlonske tekme za svetovni pokal na Pokljuki. Svedsen je za svojo prvo zmago v svetovnem pokalu na 20 kilometrov dolgi posamični preizkušnji brez zgrešenega strela ugnal Nemca Alexandra Wolfa, ki je na drugem mestu za Norvežanom zaostal skoraj 50 sekund, tarčo pa je sicer zgrešil le enkrat. Tretji je bil Ukrajinec Sergej Sednev, ki si je ob enem zgrešenem strelu pritekel nekaj manj kot dve minuti zaostanka. Od treh Slovencev je najbolje nastopil Klemen Bauer. Od zmagovalca je bil počasnejši za dobre štiri minute, zgrešil pa je štiri strele, kar je zadostovalo za 24. mesto, s katerim je osvojil še druge letošnje točke. Brez točk pa sta ostala druga dva Slovenca, Peter Dokl je bil s sedmimi minutami in štirimi zgrešenimi streli 61., Gregor Brvar pa s skoraj devetimi minutami in petimi zgrešenimi streli 72.

Na Pokljuki so se na 15 kilometrski preizkušnji pomerila tudi dekleta. Prvič letos je zmagala Rusinja Jekaterina Jurjeva, najboljša Slovenka pa je bila Teja Gregorin, ki je zasedla 18. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.