Slovenija
19 ogledov

Türk zelo zadovoljen z razvojem SV

Obisk Danila Türka je po mnenju Karla Erjavca dokaz, da ima predsednik republike Žurnal24 main
Predsednik Danilo Türk je po obisku obrambnega ministrstva in generalštaba povedal, da je zelo zadovoljen z razvojem Slovenske vojske (SV), ki je zelo dinamičen.

Danila Türka sta sprejela minister za obrambo Karl Erjavec in načelnik Generalštaba Slovenske vojske Albin Gutman. Türk je po obisku, ki je bil namenjen seznanitvi s stanjem v SV, tudi ocenil, da je SV "na dobri poti". "Vojska odgovorno izpolnjuje svoje naloge in obveznosti," je poudaril. Do obiska je sicer prišlo le dan po tem, ko je Türk v predsedniški palači sprejel predstavnike ministrstva in vojske.

Obisk je po mnenju obrambnega ministra dokaz, da ima predsednik republike popolno podporo Slovenske vojske. To je po njegovih besedah pomembno, saj Slovensko vojsko v prihodnosti čakajo pomembne naloge na področju mednarodnih misij. Erjavec in Türk sta se tudi dogovorila, da bosta ministrstvo in urad predsednika pripravila poseben program sodelovanja, prek katerega se bo predsednik republike bolj natančno seznanil s SV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.