Slovenija
13 ogledov

Adria prepeljala milijon potnikov

(Foto: arhiv Zurnal24.si) Žurnal24 main
Adria Airways je letos prepeljala že milijon potnikov, kar pa se je zgodilo mesec dni prej kot lansko leto.

Adria Airways je danes sprejela milijontega potnika, ki je letos letel s to letalsko družbo. V Adrii so število milijon prepeljanih potnikov presegli drugo leto zapored, letos pa se je to zgodilo mesec in pol prej kot lani, so sporočili iz Adrie Airways.

Družba ob koncu leta pričakuje več kot 1,1 milijona prepeljanih potnikov in skupno opravljenih prek 24.000 poletov. "Doseženi rezultati potrjujejo pravilnost usmeritve v vlaganje v nadpovprečno rastoč potniški promet. Za konec marca 2008 lahko že napovemo odprtje novih linij, in sicer iz Ljubljane v Stockholm, Oslo, Atene in Bukarešto ter okrepitev letov v nekatera evropska poslovna središča," je, kot so navedli v družbi, povedal predsednik uprave družbe Tadej Tufek.

Adria Airways je od januarja do oktobra prepeljala skupaj 983.732 potnikov, kar je deset odstotkov več kot v enakem obdobju lani in za osem odstotkov nad letošnjimi načrti. Oktobra je prepeljala 105.547 potnikov, kar je 24 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in 25 odstotkov nad načrti. Družba je v devetih mesecih za devet odstotkov povečala število rednih letov, za 18 odstotkov število čarterskih letov ter izboljšala zasedenost kabine, ki je bila v povprečju desetih mesecev 68,22 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.