Šport > Nogomet
26 ogledov

Valencia in Koeman dosegla dogovor

Ronald Koeman je potrdil dogovor z Valencio. Žurnal24 main
Res je! Ronald Koeman je dosegel dogovor z vodstvom španskega nogometnega kluba Valencia, potem ko so iz moštva odpustili sedaj že nekdanjega trenerja Quiqueja Sancheza Floresa.

Nekdanji nogometaš Barcelone Ronald Koeman je prekinil sodelovanje z nizozemskim PSV-jem iz Eindhovna in se preselil na Mestallo. "Pogodbe sicer še nisem podpisal, a smo z vodstvom Valencie dosegli dogovor o dvoinpolletnem sodelovanju. Po odhodu Sancheza Floresa so me poklicali in v 15 urah smo se dogovorili za sodelovanje,“ je povedal nekdanji nizozemski nogometni virtuoz.

V PSV-ju so bili seveda nad njegovo odločitvijo razočarani, saj so pričakovali, da bo nizozemski strokovnjak ostal do konca leta. "Z Ronaldom ostajamo v dobrih odnosih, vendar ga v klubu enostavno nismo mogli zadržati. Španija je bila zanj od nekdaj zelo privlačna, zato priložnosti ni hotel izpustiti. Z odhodom bo gotovo razočaral veliko ljudi, vendar ga podpiramo, saj sledi svojim sanjam.“

Koemana čaka težka naloga, saj se v Valencii soočajo s kriznimi trenutki. Po nedeljskem porazu s Sevillo je sledila izročitev nezaupnice trenerju Quiqueju Sanchezu Floresu, "Netopirji“ pa so v sredo doživeli še boleč poraz proti Realu iz Madrida (5:1). Voz iz blata mu bo pomagal vleči pomočnik Tonnyja Bruinsa. Ekipo bosta najverjetneje prvič vodila že na bližnji tekmi Lige prvakov proti Rosenborgu, ki je z zmago z 2:0 na prvi tekmi postavil temeljni kamen za odhod Floresa.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.