Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Hujšamo z abecedo – tretjič!

Če boste pili mleko, bo telovadba učinkovitejša in merilni trak bo hitreje pokaz Žurnal24 main
Danes si v abecedni dieti preberite pozitivne učinke mleka in jajc – ste vedeli, da boste po telovadbi pridobili več mišic z uživanjem mleka?
K – ketoza
Ko vašemu telesu začne primanjkovati ogljikovih hidratov in začne kuriti maščobe za pridobivanje energije, ketoza omogoči odličen začetek diete. Raziskave so pokazale, da osebe, ki zmanjšajo vnos ogljikovih hidratov v prvih treh do šestih mesecih po začetku diete, izgubijo več teže kot pa tisti, ki se lotijo diete z manj maščobami. Po tem obdobju se ta učinek izgubi in so rezultati isti pri obeh dietah. Ko torej izgubite prve kilograme, si lahko spet privoščite polnozrnate testenine in kruh – a v zmernih količinah.

L – leptin

Maščobne celice s tem hormonom sporočajo možganom, da ste siti. Raziskovalci so odkrili, da stroge diete znižujejo raven tega hormona, kar spodbuja vaš tek. Da bi ohranili pravo raven hormona, hujšate zdravo in postopoma – nič več kot kilogram na teden.

M – mleko
Vaša telovadba bo učinkovitejša, če boste uživali mleko. Študija je pokazala, da je zaužitje dveh skodelic posnetega mleka po intenzivnem dvigovanju uteži povečalo mišično maso in pokurilo dvakrat več maščob kot pa uživanje športnih napitkov. Sezite po kravjem mleku – sojino mleko ni učinkovalo.

N (numbers) – številke
Nihče ne mara tehtanja, a raziskovalci so odkrili, da ljudje, ki stopijo na tehtnico enkrat na dan, bolj verjetno izgubijo ali ohranijo svojo težo. Ne pozabite torej stopiti na tehtnico – a nikar ne postanite obsedeni s številko, ki se vam izpiše.

O – omleta
Jajca so idealen vir beljakovin. Beljakovine pomagajo graditi mišice in pri tem pokurijo več kalorij kot pa maščobe. Četrtino kalorij, ki jih boste zaužili z jajcem, boste pokurili že s prebavljanjem le-tega! Omleta iz dveh jajc vam zagotovi četrtino priporočenega vnosa proteinov na dan.

Ne pozabite torej na zdravo in postopno izgubljanje teže in pridružite se nam spet jutri, ko bomo med drugim razkrili pozitivne učinke zelenega čaja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.