Slovenija
12 ogledov

Sindikati o razlogih za protest

Zaradi demonstracij naj bi pri delodajalcih prevladal razum. Žurnal24 main
Predstavniki sindikatov bodo premierja Janšo seznanili z vzroki za protestni shod, ki so ga napovedali za 17. november.

Na delavskih demonstracijah 17. novembra v Ljubljani bo sodelovalo šest sindikalnih central, s shodom pa želijo pri delodajalcih prebuditi razum in pripravljenost na dogovor o dvigu plač in spremembi plačne politike, sicer so odločeni januarja pripraviti tudi splošno stavko.

Sindikalne centrale Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam, Konfederacija novih sindikatov Slovenije Neodvisnost, Konfederacija sindikatov 90 Slovenije, Slovenska zveza sindikatov Alternativa in Zveza delavskih sindikatov Slovenije Solidarnost pričakujejo, da se bo shoda udeležilo na tisoče ljudi.

Na današnji seji ekonomsko-socialnega sveta bodo predstavniki socialnih partnerjev - delodajalcev, sindikatov in vlade - razpravljali o ekonomskih in socialnih razmerah v luči rasti cen in inflacije. Seznanili se bodo še z informacijo o izkoriščenosti kvote delovnih dovoljenj in predlogom za ponovno povečanje v letošnjem letu in poročilom o aktivnostih in učinkih preprečevanja dela in zaposlovanja na črno v minulem letu. Na dnevnem redu je tudi informacija o pripravi predloga strategije migracijske politike z ekonomskega vidika in informacija o pripravi podzakonskih aktov na podlagi zakona o zaposlovanju in delu tujcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.