Šport
9 ogledov

Rački vendarle premagali Zvezde

Dvoboj Ryana Getzlafa (Anaheim)) in strelca dveh golov Brendena Morrowa (Dallas) Žurnal24 main
V torek v NHL: Colorado je nadigral Minnesoto, San Jose je zmagal šest sekund pred sireno, Anaheimu vendarle prva zmaga v končnici, Danny Briere spet dokazuje, zakaj je mojster končnic.
 

Liga NHL

Boston : Montreal 0:1 (1:3)*
Philadelphia : Washington 6:3 (2:1)*
Dallas : Anaheim 2:4 (2:1)*
Calgary : San Jose 2:3 (2:2)*
Colorado : Minnesota 5:1 (2:2)*
* rezultat v zmagah

Colorado Avalanchi so s prepričljivo zmago s 5:1 rezultat v zmagah prvega kola končnice proti Minnesota Wildom izenačili na 2:2. Na zadnjih petih srečanjih končnice med tema dvema tekmecema se je dvoboj vselej končal šele v podaljšku, tokrat pač ne. Jose Theodore je zaustavil 24 strelov Minnesote, Andrew Brunette , Wojtek Wolski in Tyler Arnason so zadeli že v prvi tretjini, Ruslan Salej in Milan Hejduk pa v drugi. Za Minnesoto, ki si je nabrala kar 111 kazenskih minut, je edini gol dosegel Mikko Koivu .

Do izenačenja na 2:2 v zmagah je prišlo tudi na obračunu med San Jose Sharksi in Calgary Flamesi . Zlata vreden svoj prvi gol v končnici pa je dosegel Joe Thornton , in sicer je za zmago San Joseja s 3:2 zadel devet sekund pred iztekom 60. minute. Sharksi so še pet minut pred sireno zaostajali z 1:2, nato pa je v 56. minuti za izenačenje zadel Jonathan Cheechoo , preobrat je dokončal Thornton.


Robyna Regehra (Calgary) sta ob ogrado "stisnila" Joe Thornton in Jeremy Roenick (San Jose). © Reuters

 
Anaheim Ducksi so na tretji tekmi končnice le dokazali zakaj so aktualni prvaki lige, s 4:2 so premagali Dallas Starse in rezultat v zmagah znižali na 1:2. Prvi zvezdnik večera je bil Chris Pronger , podal je za prvi gol Todda Marchanta , nato pa dvakrat zadel še sam. V zadnji četrtini so Starsi sicer pritisnili, dvakrat je zadel Brenden Morrow , a so imeli Ducksi dovoljšnjo prednost iz prvih dveh tretjin.

Danny Briere v svoji prvi sezoni za Philadelphio Flyerse ni igral najbolje, a pomembna je končnica, kjer je v torek zvečer na tretji tekmi proti Washington Capitalsom za končnih 6:3 zadel dvakrat in tako izdatno pomagal svojemu moštvu k prednosti v zmagah z 2:1. Briere je pravi strokovnjak za končnice, saj je bil v minulih treh sezonah vselej najboljši strelec končnic.

Na četrtem srečanju prvega kola končnice med Montreal Canadiensi in Boston Bruinsi gledalci niso prišli na svoj račun, saj so videli en sam zadetek. Za zmago Montreala z 1:0 in vodstvo v zmagah s 3:1 je ob koncu druge tretjine zadel Patrice Brisebois . Novinec v golu Candiensov Carey Price se je dokazal s svojo prvo tekmo v končnici brez prejeta gola.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.