Šport > Nogomet
14 ogledov

V Pekingu kot v Nemčiji

Po operaciji meniskusa si Kaka v dresu Brazilije želi vrnitve že čez mesec dni. Žurnal24 main
Žreb skupin za nogometni turnir na olimpijskih igrah v Pekingu je določil, da se bodo reprezentance Argentine, Srbije in Slonokoščene obale znova pomerile v isti skupini.
Brazilci, svetovni prvaki Italijani in gostitelji Kitajci so imeli srečno roko na žrebu skupin za olimpijski turnir 16 ekip v Pekingu. Brazilija in Kitajska sta v žrebu, ki ga je opravila Mednarodna nogometna zveza (Fifa), v skupini C skupaj z Novo Zelandijo in Belgijo, napredujeta pa po dve najboljši ekipi iz vsake skupine.

Na turnirju, kjer bo sodelovalo 16 ekip, so branilci olimpijskega naslova Argentinci v skupini A skupaj s Slonokoščeno obalo, Avstralijo in Srbijo. V skupini B so Nizozemci, Nigerijci, Japonci in nogometaši ZDA, v skupini C pa bodo svetovni prvaki igrali proti Južni Koreji, Kamerunu in Hondurasu.

Tako moški kot ženski nogometni turnir se začneta še pred slovesnim odprtjem olimpijskih iger (8. do 24. avgust). Ženski se začne 6. avgusta s tekmami v Tianjinu, Shenyangu in Qinhuangdau, moški pa dan pozneje z osmimi tekmami v Šanghaju, Tianjinu, Shenyangu in Qinhuangdau.

Ženski finale bo 21. avgusta v Pekingu, moški pa dva dni potem, in sicer na novem nacionalnem stadionu Ptičje gnezdo, ki ima kar 91 tisoč sedežev.

Žreb skupin, olimpijski turnir, moški:
– skupina A: Slonokoščena obala, Argentina, Avstralija, Srbija;
– skupina B: Nizozemska, Nigerija, Japonska, ZDA;
– skupina C: Kitajska, Nova Zelandija, Brazilija, Belgija;
– skupina D: Južna Koreja, Kamerun, Honduras, Italija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.