Slovenija
8 ogledov

Radiji niso upoštevali molka

Zaradi plakatiranja je bilo zabeleženih devet kršitev predvolilnega molka. Žurnal24 main
Predvolilni molk v soboto in nedeljo so največkrat kršile radijske postaje, nobene kršitve pa niso storile televizijske hiše.

Inšpektorat za notranje zadeve je v času predvolilnega molka v soboto in nedeljo skupaj zabeležil 46 kršitev, v kar sodi predvajanje reklam, intervjujev in drugih spornih vsebin, povezanih s predsedniškimi kandidati in kampanjo. Od tega jih je bilo 18 s strani javnih glasil in drugih sredstev javnega obveščanja, največkrat, kar 11-krat, pa so se s predvajanjem spornih vsebin prekršili na radijih.

Časopisi in revije so bili zaradi kršenja predvolilnega molka na inšpektorat prijavljeni v šestih primerih, nobene kršitve pa niso storile televizijske hiše. Devet kršitev predvolilnega molka so na inšpektoratu zabeležili zaradi plakatiranja, 19 pa zaradi razdeljevanja volilnega materiala, agitiranja in drugih primerov. Med slednjimi je bila tudi ena prijava kršitve predvolilnega molka preko interneta.

Največ kršitev so zabeležili v Ljubljani in okolici, in sicer 18, sledi ji štajerska regija s 14, do nobene kršitve pa ni prišlo na Koroškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.