Šport
1 ogledov

Največkrat izključeni dosegel tri gole

Daniel Carcillo, "pretepač sezone", je prvič na eni tekmi zabil tri gole. Žurnal24 main
Redni del sezone v ligi NHL se počasi končuje. V petek je Phoenix na gostovanju premagal Dallas s 4:2. Trikrat je zadel novinec Daniel Carcillo, sicer največkrat izključeni igralec v sezoni.
 

Liga NHL

Philadelphia : New Jersey 3:0
NY Rangers : NY Islanders 3:4
Carolina : Florida 3:4
Ottawa : Boston 1:2
Dallas : Phoenix 2:4
Chicago : Nashville 3:1

V profesionalni hokejski ligi NHL se končuje redni del sezone, vseh 16 udeležencev končnice je že znanih. V petek zvečer je bilo odigranih šest srečanj, za večino moštev predzadnjih v rednem delu. Zmagi sta le na dveh tekmah ostali doma. Chicago je s 3:1 premagal Nashville in bo v primeru zmage v zadnjem kolu le za točko zaostal za osmim mestom Zahoda, kjer je prav Nashville. Philadelphia pa je v domači dvorani s 3:0 premagala New Jersey, oboji so se uvrstili v končnico Vzhoda. Gostujoče zmage pa so dosegli Islandersi pri Rangersih, Florida pri Carolini, Boston pri Ottawi ter Phoenix v Dallasu.

Izpostaviti velja novinca Daniela Carcilla, ki je prvič v svoji karieri hokejista v ligi NHL na eni tekmi dosegel tri zadetke. Mladi zvezdnik Kojotov iz Phoenixa je tako izdatno pripomogel k zmagi svojega moštva nad Zvezdami iz Dallasa s 4:2. Sicer pa je Carcillo sezono zaznamoval kot največkrat izključeni igralec, nabral si je kar 32 kazenskih minut. "Vedno igra trdo. Je zelo tekmovalen," je o Carcillu dejal njegov trener Wayne Gretzky: "Kakorkoli že, imel je izjemno sezono." Carcillo je v sezoni dosegel 11 zadetkov, preostane mu še ena tekma za dokazovanje, saj se Kojotom ni uspelo uvrstiti v končnico. "Ta dosežek je nekaj posebnega, saj treh golov na eni tekmi nisem dosegel že od mladinskih let. Igrali smo zelo trdo. Zvezde nimajo prav veliko igralcev, ki radi prejemajo udarce. Očitno smo boljši od ekip, kot sta Dallas in Anaheim," je po srečanju povedal Daniel: "Sezono bi rad končal s pozitivnim rezultatom."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.