Šport
8 ogledov

Nove super hitre kopalke

Kosuke Kitadžima je nov rekord odplaval v kopalkah Speedo, na OI pa bo najbrž mo Žurnal24 main
Ameriško podjetje TYR je predstavilo svoj model posebnih kopalk, ki bi najboljšim plavalcem omogočile do štiri odstotke hitrejše čase.

Ameriški proizvajalec kopalk in druge opreme za plavalni šport TYR je predstavil svoj model posebnih kopalk, ki bi naj najboljšim plavalcem sveta zagotavljale doseganje tudi do štiri odstotke hitrejših časov. TYR je tako odgovoril na izdelek konkurenčnega podjetja Speedo, ki je že pred časom predstavil kopalke LZR Racer. Mednarodna plavalna zveza FINA je na nedavnem svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih v Manchestru potrdila uporabo kopalk Speedo LZR Racer, tako da lahko najboljši plavalci nemoteno uporabljajo novo opremo, ki naj bi zagotavljala še hitrejše čase. TYR bo novost, imenuje se Tracer Rise, ta teden prvič uradno predstavil na francoskih olimpijskih kvalifikacijah. Razlika med LZR Racerjem in Tracer Riseom je v tem, da stavi Speedo na lasersko varjene šive, kar zmanjšuje upor v vodi, medtem ko kopalke TYR z različnimi ojačitvami pritiskajo na določene mišične skupine in tako omogočajo boljši nadzor gibanja. Speedo pri svojih kopalkah obljublja do dva odstotka hitrejše čase, TYR pa do štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.