Šport > Košarka
14 ogledov

Olimpija maščevala Slovan

FMP_Slovan_ABA - main Žurnal24 main
Slovan je v Zagrebu po podaljšku izgubil s Cibono in tako ostaja na zadnjem mestu lige NLB. Olimpija na gostovanju premagala Zagreb, Helios ni bil kos Crveni Zvezdi.
 

Liga NLB, 25. kolo

U. Olimpija : Zagreb 93:72
Cibona : G. Slovan 86:84*
C. Zvezda : Helios 102:89
Split : Vojvodina 88:82
Široki : Partizan 59:70
Budučnost : FMP 90:85
Hemofarm : Zadar 74:83
* po podaljšku

Košarkarji Uniona Olimpije so vknjižili peto zmago v zadnjih šestih nastopih, skupno petnajsto, s katero so se kolo pred koncem rednega dela znova prebili na tretje mesto razpredelnice. Glede na izenačenost ekip od tretjega do osmega mesta bo zadnji krog še kako pomemben; Ljubljančani bodo gostovali pri FMP, s katerim so v Tivoliju izgubili za osem točk. Dopoldanski dvoboj v dvorani Tivoli med aktualnima pokalnima prvakoma Slovenije in Hrvaške je bil odločen šele v tretji četrtini. Čeprav so Ljubljančani dobro začeli tekmo (9:0) in prepričljivo dobili prva dva dela igre, je odločitev o zmagovalcu padla med 26. in 29. minuto. Od rezultata 56:54 so zeleno-beli v naslednjih treh minutah prišli na 65:54, razliko v kakovosti in višjo motivacijo pa so potrdili še v zadnjem delu. Union Olimpija se je izkazala s kolektivno predstavo, saj je kar pet igralcev preseglo mejo desetih točk. Največ sta jih prispevala Zupan in Taylor (po 17), Milič jih je dosegel 15, Dragić je sedmim skokom dodal še 12 točk, prav toliko pa jih je zbral tudi Hukić , ki je zadel štiri trojke iz šestih poskusov.

Odlična predstava Mihe Zupana © AFP

 
Košarkarji Geoplina Slovana so kolo pred koncem rednega dela zapečatili svojo usodo v prihodnji sezoni lige NLB . Z nesrečnim porazom v dvorani Dražena Petroviča , dvanajstim v zadnjih trinajstih nastopih, so ostali na zadnjem mestu lestvice, tako da se bodo morali za eno leto posloviti od nastopanja v regionalnem tekmovanju. Čeprav so nastopili brez Modriča in Jovanoviča , so ljubljanski košarkarji odigrali izjemno motivirano in bili na pragu velike senzacije. Malenkosti so jih ločile od uspeha, tako v rednem delu kot v podaljšku. Slabo minuto pred koncem regularnega časa so se po edinih dveh točkah Petrova v drugem polčasu in podaljšku približali na 74:73, podaljšek je izsilil Johnson , ki je samo v drugih 20 minutah dosegel 24 točk, veliko lepšo priložnost za zmago pa so imeli v dodatnih petih minutah. Clemons je v zadnji minuti zadel trojko za vodstvo Geoplina Slovana s 84:83, vse upe Ljubljančanov pa je v naslednjem napadu pokopal najboljši domači igralec Warren z natančnim metom izza polkroga. Geoplin Slovan bo nastope v ligi NLB sklenil naslednjo soboto ob 17. uri doma proti Budućnosti .

Domžalčani so se rešili. © ABA

 

Aktualni slovenski prvaki iz  Domžal so sicer izgubili tekmo, ki je bila zaradi zasedenosti dvorane Pionir odigrana v mnogo manjšem objektu Šumice, vendar si zaradi poraza najhujšega tekmeca Geoplina Slovana zagotovili obstanek v ligi NLB. Odločilna je bila zadnja četrtina, ki jo je Helios izgubil za petnajst točk. Domžalčani so pred zadnjimi desetimi minutami ujeli Crveno zvezdo in začeli zadnji del s košem prednosti, nato pa so Beograjčani igro dvignili na višjo raven in povsem zasluženo dosegli drugo zaporedno zmago nad slovenskimi moštvi. Domačini, pri katerih je z 39 točkami izstopal Dragičević , so imeli večji motiv, saj so nujno potrebovali dve točki v boju za tretje mesto. Helios bo zadnjo tekmo v sedmi sezoni lige NLB odigral že v sredo, 19. marca, doma proti Ciboni .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.