Magazin
34 ogledov

Masto vzdihljajev na Ljubljanskem gradu

V predstavi na Ljubljanskem gradu bo nastopila tudi Manca Dorrer. Žurnal24 main
Začenja se nov projekt senzorialnega gledališča Senzorium z naslovom Mesto vzdihljajev, ki bo premierno predstavljen 1. aprila, ponovitve pa bodo na gradu do konca tega meseca.

Rdeča nit predstave je ljubezen v najširšem smislu: ljubezen do domovine in naroda, ljubezen med posamezniki, med starši in otroki in med prijatelji, so zapisali ustvarjalci
in dodali, da si "ljubezen najlažje izpovedujemo skozi umetnost".

Zvezdniški vzdihljaji
Predstavo bodo zaznamovali vzdihljaji nekaterih znanih Slovencev, kot so Violeta Tomič, Štefka Drolc, Manca Dorrer, Alenka Kozolc, Tomi Meglič, Grega Skočir, Lucija Ćirović, Juš Milčinski in drugi.

Pod avtorski koncept in režijo projekta se podpisuje Barbara Pia Jenič, na desetih prizoriščih pa bo po napovedih organizatorjev mogoče prisluhniti nekaterim presežkom
slovenske glasbene zakladnice minulega stoletja. Predstavo zaznamujejo skladbe skupin Laibach, Avseniki, Siddharta, Pepel in kri ter Frana Milčinskega - Ježka, nekaj pa je tudi narodnih pesmi. Na številnih prizoriščih se bodo v vlogah slovenskih literarnih ali filmskih junakov predstavili lutkarji, gibalci, igralci senzorialnega gledališča, improvizatorji, stand-up komiki, dramski igralci in celo glasbeniki sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.