Šport > Košarka
3 ogledov

Lakersom prvo mesto Zahoda

Veselje Kobeja Bryanta in Pauja Gasola ob osvojitvi prvega mesta zahodne konfere Žurnal24 main
V torek v NBA: LA Lakersi so z zmago nad Sacramentom osvojili prvo mesto Zahoda, Vujačič je dosegel osem točk, Udrih je sezono končal z 22; Nachbar je dal deset točk.
 

Liga NBA

Atlanta : Orlando 105:121
New Jersey : Charlotte 112:108
Detroit : Minnesota 115:103
New Orleans : LA Clippers 114:92
Portland : Memphis 113:91
LA Lakers : Sacramento 124:101

Los Angeles Lakersi so z zmago s 124:101 nad Sacramento Kingsi osvojili prvo mesto zahodne konference. Redni del so končali s 57 zmagami in 25 porazi, v končnici pa bodo imeli prednost domačega igrišča. V prvem kolu jih najverjetneje čakajo Denver Nuggetsi , prav lahko pa se zgodi, da se bodo pomerili z Dallas Mavericksi (če v sredo Nuggetsi premagajo Memphis Grizzliese in New Orleans Hornetsi premagajo Maverickse). Prvi igralec Jezernikov v Staples Centru je bil z 22 točkami in sedmimi skoki Pau Gasol , kandidat za MVP rednega dela Kobe Bryant je dodal 20 točk in pet asistenc, z dvojnim dvojčkom se je dokazal Lemar Odom (15 točk, 12 skokov). Saša Vujačič , eden od treh Slovencev v končnici, je v 20 minutah zbral osem točk, pet skokov in dve podaji. Najboljši strelec zadnjega srečanja Sacramenta v sezoni je bil rezervist Quincy Douby z zanj rekordnimi 32 točkami. Beno Udrih je v 35 minutah dosegel 22 točk in imel šest podaj in štiri skoke. Kingsi, ki sezono končujejo na 11. mestu Zahoda (38 zmag, 44 porazov), so igrali le s sedmerico, med drugim sta obsedela Kevin Martin in Ron Artest .

Bryant je dosegel dvajset točk, Udrih dve več. © AFP

 
Na svoji predzadnji tekmi v sezoni so New Jersey Netsi s 112:108 premagali Charlotte Bobcatse . Pri Netsih, ki so ob polčasu zaostajali za 20 točk, je bil kot večji del sezone najboljši Richard Jefferson , zbral je 28 točk in zadel za prvo vodstvo svoje ekipe s 101:99 ter v zadnji minuti trojko. Vince Carter je tokrat zbral 18 točk, Devin Harris pa 17 točk in osem podaj. Slovenec v dresu Mrežic Boštjan Nachbar je v 28 minutah na parketu dosegel deset točk, pet skokov in tri asistence. Dokazal se je tudi s hladnokrvno izvedenima prostima metoma v zadnji minuti, s katerima so povedli za štiri točke. V zadnjih 29 minutah so Bobcatsi zmogli le 47 točk, v njihovem moštvu pa je bil najučinkovitejši Jason Richardson z 31 točkami. Emeka Okafor in Richardson lahko na zadnji tekmi sezone postaneta prva Bobcatsa v zgodovini kluba z odigranimi prav vsemi 82 tekmami rednega dela sezone. Redni del se končuje s tekmami, ki bodo v noči s srede na četrtek po srednjeevropskem času.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.