Šport
18 ogledov

Buffalo povozil Carolino

oveckin1_action Žurnal24 main
Hokejisti Buffala so v severnoameriški ligi NHL premagali tekmece iz Caroline kar s 7:1. Visoki zmagi sta dosegli še ekipi Washingtona in San Joséja, ki sta bili s 4:1 boljši od Atlante oziroma St. Louisa.
 

Liga NHL

Atlanta : Washington 1:4
Chicago : Columbus 6:3
Carolina : Buffalo 1:7
NY Rangers : Florida 2:3
St. Louis : San José 1:4

Hokejisti Buffala so v tekmi severnoameriške lige NHL premagali tekmece iz Caroline kar s 7:1. Visoki zmagi sta dosegli še ekipi Washingtona in San Joséja, ki sta s 4:1 ugnali Atlanto oziroma St. Louis. Manj uspešen je bil Columbus, ki je na svojem ledu s 3:6 moral priznati premoč Chicagu. Florida pa je s 3:2 premagala Rangerje iz New Yorka. Buffalo se s Philadelphio še bori za končnico, visoka zmaga proti Carolini pa je dala moštvu novih moči. Izkazal se je Derek Roy z dvema zadetkoma. Še posebno učinkoviti so bili domači hokejisti v uvodni tretjini, saj so od prvih sedmih strelov na vrata tekmecev štirikrat zadeli v polno. Za Carolino je bil poraz v Buffalu prvi po seriji petih zmag.

Najdaljši niz v sezoni pa so dosegli hokejisti Floride, ki so proti tekmecem iz New Yorka dosegli šesto zaporedno zmago. Zadetke so prispevali Rostislav Olesz, Jassen Cullimore in Olli Jokinen. Washington je brez večjih težav odpravil Atlanto, poleg dveh golov Brooksa Laicha pa sta se med strelce vpisala še Aleksander Ovečkin in Matt Cooke. Ruski zvezdnik ekipe iz prestolnice se je povsem približal stotici za dosežene točke v sezoni, saj ima zdaj 99 točk, dosegel pa je 57 golov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.