Šport
7 ogledov

Dinamo premočan za Blejce

Tine Urnaut je uspešno nadomestil poškodovanega Jasmina Čuturiča. Žurnal24 main
Odbojkarji blejskega ACH Volleyja so v 2. kolu Lige prvakov v Moskvi igrali proti domačemu Dinamu. Slovenski prvaki so klonili v treh nizih s 3:0 (-17, -22, -22).
 

Urnaut znova odličen

Najuspešnejša v svojih ekipah sta bila z 11 osvojenimi točakmi Tine Urnaut in s 14 Semen Poltavskij.

Po zmagi nad belgijskim Nolikom v prvem kolu odbojkarske Lige prvakov so Blejci tokrat naleteli na trši oreh. V Moskvi so se pomerili z ruskim Dinamom, ki je bil favorit tega srečanja. Rusi so že dvakrat igrali na sklepnem turnirju najboljše četverice, v ekipi imajo kar sedem reprezentantov, zanje pa igra tudi zamejski Slovenec Matej Černic . Izjemno visoki ruski igralci so silovito zaigrali v napadu, odlično sprejemali, še največ težav pa so slovenski državni prvaki imeli z njihovim blokom. Prav ta je ustavil v uvodnih minutah edinega razpoloženega pri Blejcih, Tineta Urnauta , ki ga je trener Baltič tokrat na parket poslal že v prvi minuti, kar je bila tudi edina razlika v primerjavi s prvo tekmo proti belgijskemu Noliku.

 

Liga prvakov, skupina F, 2. kolo:

Dinamo Moskva : ACH Volley Bled 3:0 (-17, -22, -22)

Po treh zaporednih točkah Rusov, ki so bili plod odličnega servisa Osatapenka , Blejcem ni kazalo nič bolje niti v drugem nizu. Toda po treh zaporednih napakah gostiteljev in izenačenju na 6:6 so boljšo igro pokazali tudi gostje. Na prvi tehnični odmor so po odličnem posredovanju Pleška na mreži celo odšli z minimalno prednostjo, nadaljevanje pa je potekalo v precej izenačeni igri. Domači so sicer še vedno imeli pobudo, toda Blejci so jih vztrajno lovili in nekajkrat tudi ujeli. Zadnje izenačenje je bilo pri 17. točki, prelomni trenutek v tem nizu pa se je zgodil pri izidu 19:18 za Dinamo, ko je pri domačih v igro prvič vstopil tudi slovenski zamejec Matej Černic, ki je že vrsto let nepogrešljiv član italijanske reprezentance. Dinamo je namreč dosegel tri zaporedne točke in povedel z 22:18. Slovenski odbojkarji so nato izid sicer znižali na 20:22, za kaj več pa ni bilo niti priložnosti.


Delano Thomas je dosegel pet točk.  © Saša Despot

 
V tretjem nizu je najboljši slovenski odbojkarski vrsti kazalo še bolje. Agresivnost Rusov je nekoliko popustila, kar so Baltičevi izbranci s pridom izkoriščali. Tudi padec koncentracije po vodstvu z 8:7, ko so Rusi dosegli tri zaporedne točke, jih ni zmedla. Odgovorili so s svojimi štirimi točkami v nizu in vodstvom z 12:10, kar je bilo nasploh prvo vodstvo Blejcev z dvema točkami prednosti. Z odlično igro v polju in napadu in s točko Urnauta pri izidu 15:12 se je prednost še povečala. Že je kazalo, da so Blejci osvojili še naslednjo točko, a jo je nato sodnik prisodil domači ekipi. Od tega trenutka so gostje popustili. Na drugi tehnični odmor, na katerem je sicer mirni Baltič močno povišal glas, so Blejci še odšli s točko prednosti, toda dokončen preobrat je sledil takoj za tem. Rusi so s pridom izkoristili vse trenutne slabosti nasprotnika, piko na i k zmagi v tem nizu in na tekmi pa je z dvema neubranljivima napadoma dal Poltavskij .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.