Šport
18 ogledov

Pegan na spektaklu zvezd

pegan_sad_portret Žurnal24 main
Slovenski telovadec Aljaž Pegan se je danes zjutraj kljub težavam s poškodbo hrbta skupaj s trenerjem Jožetom Mešlom odpravil na pot v Milano, kjer ga že v soboto čaka nastop na spektaklu zvezd svetovne gimnastike.

Ta se je zdaj že nekako prijel kot ekshibicijski turnir šampionov v različnih gimnastičnih disciplinah, moški in ženski športni gimnastiki ter ritmični gimnastiki. Aljaž Pegan se bo na drogu pomeril z olimpijskim prvakom, domačinom Igorjem Cassinom, njegovim rojakom in finalistom minulega SP Enricom Pozzom, nekdanjim svetovnim in evropskim prvakom Grkom Vlasiosom Marasom ter dobitnikom kolajn s SP in EP Ukrajincem Valerijem Gončarovom.

"S hrbtom še ni vse dobro, a sva se s trenerjem kljub temu tik pred zdajci odločila, da bom poskusil nastopiti. Terapije še obiskujem, bolje je iz dneva v dan, a še vedno me zbada, ko se uleknem. Kljub temu sem včeraj opravil trening po načrtu, zato sva se sploh odločila za odhod v Milano," je povedal 33-letni telovadec Trnovega, ki ob tem pravi, da še ne ve, s kakšno sestavo se bo predstavil.

"Sam bi se raje odločil za izvedbo lažje različice vaje, a pegana in seskok, kjer mi hrbet povzroča največ težav, moram v vsakem primeru prikazati, saj brez tega sestava ni prava. Še sam ne vem, kakšna bo vaja, upam le, da bom imel dovolj kondicije, da jo bom izpeljal tako, kot se spodobi,"
se je pošalil Pegan, ki bo v popoldanskih urah že preizkusil dvorano Datch Forum, ki sprejme 11.500 gledalcev in je že razprodana.

Telovadci se bodo pomerili na parterju, krogih in drogu, telovadke na dvovišinski bradlji, gredi in parterju, v skupinskih vajah pa se bodo predstavile tudi ritmičarke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.