Šport > Košarka
10 ogledov

Jagodnik vprašljiv za kvalifikacijski turnir

jagodnik_afp_main Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentant Goran Jagodnik si je na srečanju lige NLB med Hemofarmom in Širokem Brijegu poškodoval križne vezi desnega kolena in morda ne bo mogel nastopiti v Atenah.
 
 

Pri polaganju sem z vso težo pristal na desno nogo in koleno mi je obrnilo navzven. Prve preiskave z magnetno resonanco v Novem Sadu kažejo na strgane križne vezi.

Goran Jagodnik

 
Goran Jagodnik, 33-letni reprezentant slovenske košarkarske reprezentance, se je pred dnevi precej resno poškodoval. Na gostovanju njegovega Hemofarma v ligi NLB pri Širokem Brijegu si je kot vse kaže pretrgal križne vezi desnega kolena in je tako vprašljiv njegov nastop na julijskih kvalifikacijah za olimpijske igre.

"Vse skupaj se je zgodilo precej nedolžno. Pri polaganju sem z vso težo pristal na desno nogo in koleno mi je obrnilo navzven. Prve preiskave z magnetno resonanco v Novem Sadu kažejo na strgane križne vezi. Zdaj me koleno pri hoji sicer skoraj ne boli, a to še zdaleč ne pomeni, da poškodba ni resna. Kljub vsemu bom verjetno že v torek, najkasneje pa v sredo, prišel v Slovenijo in opravil dodatne preglede, med drugim tudi pri zdravniku slovenske moške članske reprezentance Slobodanu Macuri," o nesrečni poškodbi pravi Goran Jagodnik, katerega okrevanje bi v primeru, da si je kolenske vezi res strgal, trajalo vsaj šest mesecev.

To bi pomenilo, da priljubljeni "Jagoda" za slovensko izbrano vrsto na kvalifikacijskem turnirju za preboj na olimpijske igre, ki ga bodo med 14. in 20. julijem gostile Atene, ne bi mogel nastopiti.

Goran Jagodnik, 203 cm visoki slovenski reprezentant, se je lani izkazal z igrami na evropskem prvenstvu, zelo dobro pa je v tej sezoni igral tudi v ligi NLB, kjer za Hemofarm v povprečju na tekmo zbral po 14,1 točke in 4,5 skoka, ter v pokalu ULEB, v katerem je za moštvo iz Vršca v povprečju dosegel po 13,4 točke in 4,2 skoka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.